Owen og Rooney førstevalg i EM

Sven-Gøran Eriksson har i dag bekreftet at Michael Owen og Wayne Rooney blir Englands førstevalg på topp i sommerens EM. Gerrard om Sverige-kampen og EM. Cheyrou håper på Portugal-tur. Gallagher tvilsom for Blackburn.

Sven-Gøran Eriksson har i dag bekreftet at Michael Owen og Wayne Rooney blir hans førstevalg på topp under sommerens EM i Portugal, dersom duoen klarer å holde seg skadefrie. Owen spilte ikke for England da de tapte for Sverige i går kveld, på grunn av sin hamstring-skade, mens Rooney var en av Englands beste spillere i Gøteborg.

 

- Jeg vil lyve om jeg sa at vi ikke savnet Michael Owen mot Sverige. I en stor turnering som EM er han veldig viktig for oss, uttaler landslagssjefen.

 

Gerrard gleder seg til EM

Trass i at han ikke spilte en av sine beste landskamper for England i går kveld, ser Liverpool-kaptein Steven Gerrard frem til nye sjanser til å spille med de tre løvene på brystet i sommerens EM. Stevie G tror at spill i denne storturneringen vil gjøre han til en enda bedre spiller, og etter å ha mistet siste VM på grunn av skade bedyrer han at han nå er ekstra motivert for å etablere seg internasjonalt.

 

- Jeg har hatt sommerens EM i tankene helt siden vi kvalifiserte oss. Jeg ønsker ikke å legge for mye press på meg selv, men krysser fingrene for at jeg vil holde meg skadefri fram til da, og jeg håper selvsagt å gjøre meg bemerket i Portugal, sier han.

 

- Jeg har ventet lenge på sjansen til å vise meg frem i en viktig internasjonal turnering, og jeg akter ikke å la denne sjansen gå fra meg. Gérard Houllier har fortalt meg at erfaring og rutine vil ta mitt spill enda et nivå opp på stigen, og skuffelsene jeg har opplevd som landslagsspiller har gjort meg bare mer målbevisst. EM i 2000 ble en skuffelse – jeg kom på som reserve i Tysklands-kampen, og skulle starte mot Romania da jeg pådro meg en skade i knehasene. Deretter kom VM, som jeg mistet helt på grunn av en operasjon. Det var tøft å være hjemme og se kampene på TV. Det ble en merkelig følelsesmix, der jeg ønsket at laget gjorde det bra, samtidig som jeg var sjalu på de andre fordi jeg ikke var der, forklarer Gerrard.

 

- Vi savnet stjernene

Om gårsdagens tap for Sverige uttaler kapteinen: - Vi savnet våre stjernespillere. Du vil alltid savne kvalitetsspillere som Owen og Beckham, selv om de som kom inn gjorde det bra. Manageren prøvde mye nytt, og jeg er sikker på at vi vil være godt forberedt når alvoret kommer, avslutter Steven Gerrard.

 

Cheyrou håper på EM-plass

En annen Liverpool-spiller som nå noe uventet har håp om en plass i EM er Bruno Cheyrou, som i går fikk sin tredje landskamp for Frankrike som innbytter for Robert Pirés i andreomgangen mot Nederland. Dette var Cheyrous første landskamp siden oktober 2002, og det var et kontroversielt uttak av Frankrikes landslagssjef, som blant annet gjorde at Laurent Robért følte seg forbigått.

- Som franskmann er det virkelig vanskelig å sikre seg en plass i landslagstroppen. Det er så mange gode spillere å konkurrere med. Men nå ser det ut til at jeg er inne i varmen igjen, og da har jeg et berettiget håp om å komme med i EM-troppen også, uttaler Cheyrou.

- Dersom jeg greier å spille bra for Liverpool nå fremover mot sesongslutt, tror jeg det vil være til stor hjelp med tanke på EM-billett, legger han til.

Gallagher tvilsom for Blackburn

Etter gårsdagens landskamper rettes nå søkelyset mot helgens ligarunde, der Liverpool er vertskap for Blackburn på søndag. Det rapporteres nå at spissen Paul Gallagher er tvilsom for Graeme Souness sitt mannskap, etter at han skal ha pådratt seg en betennelse i strupehodet! Spilleren måtte trekke seg fra den skotske landslagstroppen som spilte mot Romania i går kveld, men Blackburn-ledelsen har likevel et lite håp om at han trass i sykdommen skal rekke Liverpool-kampen.

- Paul ble syk allerede på søndag. Vi må bare vente å se med hensyn til Liverpool-kampen, sier en talsmann for Blackburn.