Owen sikker hos Eriksson

Motstanderes frykt for St. Michael er grunn nok til å la ham spille. Owen bør videreutvikle spillet sitt, uttaler Houllier. Stevie G: - Ikke avskriv Owen. Lettere oppgave for Hamann & Co. mot Tjekkia? Kewell saksøker Lineker.

Det går knappt en dag uten at man snakker om Owens måltørke. Sven-Gøran Eriksson har fremdeles ingen planer om å vrake spilleren, og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det i fremtiden heller.

- Vi kan ikke utelate en av våre beste spillere, Jeg har aldri tenkt på å utelate Michael. Hvis scoringene uteblir, bekymrer det meg ikke. Jeg tror motstanderen fremdeles er redde når de ser navnet hans på lagoppstillingen. Hele verden kjenner til at Michael Owen er en stor målscorer, og før eller senere finner han veien til nettmaskene. Jeg tror jeg aldri kommer til det punktet at jeg vil vrake ham. Er det en uskreven regel at Owen starter uansett omstendigheter? Jeg tror det. For å få det beste ut av ham vil jeg støtte ham, snakke med ham og la ham spille. Jeg er sikker på at scoringene kommer. For å vinne en stor turneringen behøver alle storspillerne å gjøre det bra.

 

- Owen bør videreutvikle spillet sitt

Gerard Houllier, medlem av UEFAs tekniske komité, tror også det snart løsner for Michael Owen. Eks-manageren tror likevel spilleren må få flere strenger å spille på.

- Jeg tror han scorer mot Kroatia og at England går videre. Kanskje han må utvikle spillet sitt, fordi han i øyeblikket finner det vanskelig med to forsvarere rundt seg. Det er det samme for Thierry Henry, Raul og Christian Vieri. De sliter alle fordi det er så tett, og har fremdeles til gode å score i turneringen. Hvis de er der på egenhånd, så er det vanskelig med forsvarere rundt seg. Michael må kanskje legge seg dypere eller bevege seg ut på kantene for å bli kvitt markeringen, for så utvikle samarbeidet med Wayne Rooney. Jeg er ikke bekymret for at han ikke har scoret ennå. Man vet alltid at målene kommer. Jeg har snakket med Michael og han har fremdeles stor selvtillit. Han ser ikke bekymret ut, uttaler Houllier, som har pratet med sine tidligere spillere under besøket i Portugal.

Franskmannen gjør folk imidlertid oppmerksom på at Owen også har kreative egenskaper.

- Se på hans bidrag. Sett pris på hans fine forarbeid til Wayne Rooneys første mål mot Sveits. Å dvele ved Michaels kreative evne, istedenfor hans avslutninger, kan virke rart på folk. Det er et faktum at en kombinasjon av å løpe mot mål for å score og komme inn i feltet for å styre ballen i mål, aldri har vært helheten i spillet hans. Særlig på grunn av alle skadeproblemene har han vært nødt til å utvikle et bredere spekter.

 

- Ikke avskriv Owen

Steven Gerrard mener det er feil å avskrive Michael Owen foran morgendagens avgjørende gruppespillskamp mot Kroatia.

- Jeg vet at Michael har blitt byttet ut i de to siste kampene. Jeg har ikke snakket med ham om hans følelser eller form, men jeg vet at Michael er kapabel til å slå tilbake med et par scoringer. Ikke avskriv ham. Han kan alltid svare med et hat-trick, og jeg håper det skjer på mandag, forteller Gerrard, som ikke trente lørdag grunnet gnagsår.

 

Lettere for Tyskland mot Tsjekkia

Dietmar Hamann og Tyskland må vinne mot Tsjekkia for å være sikre på avansement til kvartfinalen. Tsjekkia er allerede gruppevinner og kommer til å gjøre endringer på laget til det oppgjøret.

- Jeg kommer til å spare Nedved og noen av de andre spillerne. Vi har mange gode spillere i troppen, sier landslagssjef Karel Bruckner. Det er dårlig nytt for Nederland og Latvia som ligger et poeng bak Tyskland.

 

Kewell saksøker Lineker

Harry Kewell er i ferd med å saksøke Gary Lineker og The Sunday Telegraph. Årsaken er det fotballeksperten skrev for 10 måneder siden, i forbindelse med australierens overgang til Liverpool forrige sommer. I sin faste spalte kritiserte Lineker sider ved Kewells overgang. Det ble blant annet hevdet at Leeds kun mottok £3M av overgangssummen på £5M, og at resten havnet i lommene til en agent. Saken ble etterforsket av FIFA, uten at de kunne finne noen uregelmessigheter.