Parry & Co vurderer investorer

Liverpool i økonomiske diskusjoner før viktig årsmøte til torsdag. Fortsatt interesse fra Hollywood. Ung keeper linket til Anfield.

Liverpool jakter på penger

LFC avholder sitt årsmøte på Anfield førstkommende torsdag.  Der vil man gå igjennom et rekordstort underskudd på omlag £22M.  De negative tallene skyldes i første rekke sparkingen av Gérard Houllier og deler av hans stab, samt at man ikke kvalifiserte seg til Champions League i 2003/04.  Det vil uansett være viktig for daglig leder Rick Parry og formann David Moores å kunne komme med positive signaler til en forsamling som ved det forrige årsmøtet rettet uvanlig sterk kritikk mot spesielt Moores.

Ifølge The Guardian er Rick Parry, direktør Keith Clayton, og representanter for klubbens økonomiske rådgiver Hawkpoint Partners, nå i Dubai for å diskutere mulige investorer i forkant av det nevnte årsmøtet.  David Moores har tidligere antydet at kan være villig til å selge aksjer, og si fra seg den suverene majoriteten han nå besitter i klubben.  Foreløpig har man imidlertid ikke blitt enig med bl.a. den tidligere lokale forretningsmannen Steve Morgan om noen avtale.  Krefter fra Thailand synes å ha blitt avvist i forhold til et maktskifte, men det kan fortsatt gå mot en business deal som omhandler salgsrettigheter i Østen.  Det ryktes også om at det er flere andre mulige investorer som lurer i kulissene.

 

Jefferies fortsatt interessert

Scouseren som ble filmdirektør i Hollywood, Mike Jefferies, er en av dem som har vist interesse for å investere i Liverpool FC.  Han er for tiden også i Midtøsten, og sier han ikke har gitt opp tanken om å spille en rolle i et fremtidig Liverpool:  - Jeg prøver fortsatt å få samlet et konsortium som kan snu denne klubben rundt.  Jeg mener fortsatt at det må gjøres forandringer i Liverpool, hvor utnyttelsen av deres markedsverdi er en femtedel av hva som er tilfellet hos Manchester United.  Jeg ønsker at Liverpool skal konkurrere på det høyest mulige nivå, både på og utenfor banen, og det betyr på linje med Manchester United, Real Madrid, Chelsea og Arsenal.

 

Liverpool vurderer Scott Carson

Ifølge flere engelske aviser skal Liverpool ha kastet sine øyne på Leeds reservekeeper Scott Carson.  Til tross for at han bare nylig fylte 19 år spiller Carson på Englands U21 landslag.  Unggutten har vært innom førstelaget til Leeds, men er for tiden på benken til fordel for Neil Sullivan.  Kontrakten til Carson løper ut etter denne sesongen, og Leeds vil da bare kunne kreve en kompensasjon på £150.000.  Hvis Liverpool skulle velge å prøve å kjøpe keeperen i januar antas det at Leeds vil konta et prislapp på om lag £400.000.  Det hersker for tiden usikkerhet hvor lang tålmodighet Jerzy Dudek vil ha som reserve for Chris Kirkland, og det kan være aktuelt å selge den polske landslagskeeperen etter denne sesongen.