Parry om samtalene med Gerrard

Forbedret kontrakt aldri et tema. Chelsea aldri i kontakt med LFC. Parry mener klubben har fått et løft etter Benitez’ ankomst. Parry tror på Owen-forlengelse. Stevie G påvirket av ny manager.

Rick Parry forteller til Liverpool Daily Post om samtalene han hadde med Steven Gerrard. Rick Parry bekrefter at det aldri var snakk om ny kontrakt eller mer i lønningsposen.

- En ny kontrakt eller nye betingelser ble aldri nevnt. Det er uvanlig og kanskje litt vanskelig å forstå. Stevie sa bare at han ikke kunne forlate klubben. Han sa: ”Jeg har vært her siden jeg var åtte år, og har alltid ønsket å være kaptein for Liverpool. Jeg er kaptein for Liverpool og jeg kan ikke forlate det." Alle møtene vi hadde var ærlige og åpne. Våre samtaler handlet om klubbens fremtid og planene våre. Men jeg tror ikke Stevies avgjørelse hadde noe å gjøre med det. Han så på den prekære situasjonen og hva som fantes. Han likte trolig det. Han kunne bare ikke dra.

 

Chelsea skal heller aldri ha vært i kontakt med Rick Parry.

- Det var aldri noen samtaler med Chelsea. Stevie fortalte oss at det var en mulighet for at han forsvant, og han holdt kontakten med oss gjennom sin agent.  Jeg er ikke sikker på hvor mye håp jeg hadde om at han skulle bli, men jeg håpet at han hadde fått kalde føtter da han kom tilbake til Liverpool fra EM. Vi resignerte aldri, fordi vi håpet det ville bli noen vendinger i saken. Vi plaget ham ikke under EM. Vi har respekt for England, og det var en turnering han burde ha fokuset på.

 

Den daglige lederen forteller at Rafael Benitez er svært glad over at kapteinen blir værende.

- Rafa er fornøyd. Han vil snakke med Stevie senere og jeg er sikker på at det vil bli en positiv samtale. Det var ikke lett å fortelle ham etter kun to dager i jobben at han var i fare for å miste kapteinen sin. Men vi hadde fortalt Rafa om situasjonen mens vi forhandlet med ham. Det satte ingen demper på ønsket om å bli Liverpool-manager. Rafa reiste til Portugal for å snakke med spillere våre. Det var konstruktivt. Han likte det de sa, og jeg er sikker at de likte hva Rafa hadde å fortelle. Meningen var ikke å vurdere hva som var i Stevies tanker. Men jeg er sikker på at Carragher, Owen og Sammy Lee har gjort sitt for å overtale Stevie.

 

Ingen tvil om at klubben allerede har tatt et nytt steg etter den nye managerens ankomst.

- Vi har alle hatt et løft etter Benitez’ ansettelse. Han bringer en energi og man kan føle at han har nye ideer. Han er fokusert og veldig positiv. Han utvikler sine ideer allerede i pre-season. Dagen i dag har vært en av de mest positive i min tid her.  Det har vært som en berg-og-dal-bane etter sesongslutt. Jeg ser bare fram til at fotballen begynner.

 

Parry positiv til ny kontrakt for Owen

Med Stevie G fortsatt i klubben bør det også bety at sjansene for å beholde Michael Owen øker.

- Jeg tror ikke det som skjedde i dag (med Gerrard) kan gjøre oss noen skade med Michael. Det er vår neste utfordring. Michael er viktig for framtiden. Vi håper han binder seg til klubben. Vi har alltid vært rimelig optimister på at han gjør så. I likhet med Stevie er han ambisiøs og ønsker at klubben går i riktig retning. Michael har vært i klubben fra ung alder han også. Når man investerer i akademier og får spillere gjennom systemet, sier man alltid til seg selv at disse vil bli mer lojale enn de spillerne man bringer inn.

 

Parry er svært glad for at lokal tilhørighet fremdeles har sitt å si innen fotballen.

- Kanskje Stevies avgjørelse viser at så er tilfelle. Det er hyggelig at moderklubbens verdier har seiret. Jeg har gjenopprettet tilliten til fotballen.

 

 

Stevie G påvirket av Benitez-ansettelse

På spørsmål fra liverpoolfc.tv om ansettelsen av Rafael Benitez hadde stor betyding for avgjørelsen om å bli på Anfield uttaler Steven Gerrard et definitivt ja.

- Jeg tror klubben har ansatt den rette mannen til jobben og at han kan få klubben til å gjøre fremskritt. Ansettelsen av Rafael Benitez er definitivt en av faktorene til at jeg ble. Jeg traff ham under Euro 2004 og jeg ser frem til å arbeide sammen med ham. Forhåpentligvis blir det spennende tider framover. Vi har en fantastisk manager her nå, Jeg håper han henter inn et par nye spillere. Jeg er veldig spent og ser fram til pre-season-treningen, sier Gerrard som synes det ville ha vært respektløst å uttale seg om klubbsituasjonen da han var sammen med det engelske landslaget.