Rafa tror Baros og Kewell spiller mot Chelsea

Til tross for at de to nøkkelspillerne manglet i går, mener manageren at de begge blir klar til lørdag. Didi Hamann signerte for to nye år? Chelsea også interessert i Carson. Hva skjer på transferfronten?

De røde mangler sårt offensive alternativer mot Southampton og var preget av at verken Milan Baros eller Harry Kewell spilte eller satt på benken. Rapporter fra hjemlandet tydet i går på at Harry kunne risikere en operasjon i lysken på nyåret – noe som ville gitt ham 6-8 uker på sidelinja. Samtidig fryktet man også for hamstringskaden til toppscoreren Baros som ble tvunget til å stå over etter å ha fått kjenning med problemet igjen mot WBA. Benitez uttalte til pressen etter kampslutt at han forventer å ha Kewell klar igjen mot Chelsea. Det samme gjaldt også for tsjekkeren. Det er i så fall gode nyheter, til tross for at Benitez ikke svarte direkte på om han tror Kewell må under kniven. Spanjolen hadde heller ingen ny opplysninger om skaden til Steve Finnan. Iren måtte kaste inn håndkleet i første omgang og måtte sy åtte sting i ankelen etter et kraftig sammenstøt. Det antas at han må stå over til helgen, men det kan heller ikke utelukkes at han er i troppen.

 

Hamann i to nye år?

Kontrakten til det tyske midtbaneskjoldet går ut til sommeren og det har lenge vært spekulert i om Liverpool kommer til å tilby ham ny kontrakt. Tidligere i vinter har både spiller og manager antydet at det er en god dialog mellom partene og at det forhandles om en ny avtale. Etter det vi forstår skal Hamann være svært nær ved å skrive under for to nye år, hvis han ikke allerede har gjort det?

 

Chelsea også interessert i Carson

Som vi meldte i går er Liverpool svært interessert i å knytte til seg Leeds Uniteds talentfulle reservelagskeeper Scott Carson. 19-åringen har knyttet til seg stor interesse fra mange Premier League klubber, inkludert ligaleder Chelsea. Til Sky Sport sier Carsons rådgiver at interessen fra de store klubbene har imponert unggutten som står uten kontakt til sommeren.

 

Hva skjer på transfermarkedet?

Utviklingen det siste døgnet har forvirret de fleste. Liverpools interesse for spillere som Morientes og Anelka overrasket ingen. De røde må ha en ny, rutinert spiss på plass så tidlig som mulig på nyåret. Benitez har aldri lagt skjul på hva som er hans første prioritet. De siste 48 timene har i tillegg vært preget av stadig flere rykter om bud på Valencias Pablo Aimar (bildet). Det har enda ikke lyktes oss å få bekreftet et slikt at Liverpool la inn et bud på rundt £8M mandag kveld, slik en spansk offisiell supporter site for Valencia hevder. De siterer også en ansatt i klubben som bekrefter budet. Argentineren er en meget god spiller, og blir ikke billig. Den offensive midtbanespilleren er under kontrakt frem til 2008. 25-åringen vil trolig sprenge Benitez’ transferbudsjett, og mange er tvilende til om de røde har penger til slike utlegg. En mann som ikke blir dyr er eventuelt Aimars lagkamerat Mauricio Pellegrino. Dersom Henchoz går i januar skal Rafa ønske seg et rutinert hode i forsvarsrekken som cover. Den 1,93 cm høye midtstopperen kan i så fall gå på free transfer.