Rafael Benitez advarer Steven Gerrard

Manageren mener kapteinen må tenke gjennom hva han sier når. Chelsea vil ikke legge inn bud i januar. Baros ut - Sinama inn? Rafael Benitez om Evertons farligste spillere.

I dag får Steven Gerrard, for en gangs skyld, ikke bare skryt. Riktignok kaller Rafael Benitez kapteinen sin for «verdens beste spiller». Men samtidig har gått ut med en offentlig oppfordring til at Gerrard er forsiktigere med når han sier hva i framtida. Dette med henvisning til kapteinens uttalelse om klubbskifte før Olympiakos-kampen.

- Greit nok var han bare ærlig, men det finnes en tid for alt. Før kampen burde han bare ha snakket om fotball, for det er der fokuset må ligge. Etter kampen kan vi snakke om andre ting. Ved å si det han sa, la han et ekstra – og unødvendig – press på seg selv, sier Benítez, som så lovpriser Steven Gerrard som fotballspiller – for øvrig i likhet med hva landsmennene Xabi Alonso og Antonio Nuñez gjør i dag.
Rafael Benitez sier optimistisk at han tror Gerrard blir i Liverpool i ti år. Et halvt år blir det iallfall, for Chelsea har i dag gått ut og sagt at de ikke vil legge inn bud på midtbanespilleren før tidligst til sommeren.

 

Baros ut - Sinama inn?
Liverpools manager antyder at Milan Baros kan bli hvilt i morgendagens lokaloppgjør med Everton. Før onsdagens skjebnekamp mot Olympiakos var ham alle stolte på at ville sørge for scoringer. I stedet slet den nylig restituerte spissen med å få tingene til, mens de unge reservene Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor satte hvert sitt mål.

- Milan ønsket selv å spille mot Olympiakos, men han var ikke i sin beste form. Han hadde tross alt vært skadet i over tre uker, påpeker Benítez, som altså vurderer å hvile tsjekkeren i kampen i morgen.
I det annet intervju sier spanjolen for øvrig at han har et mål om å benytte alle spillerne i løpet av sesongen.

«Flo» på topp?

Mannen som sannsynligvis vil erstatte Milan Baros, er Florent Sinama-Pongolle. Den lille franskmannen var banens beste etter at entret ved halvspilt tid onsdag. Kanskje skyldtes det ordene Rafael Benítez sendte med ham ut på banen?
- Jeg sa til ham før kampen at hvis han fikk spille, ville jeg se den virkelig Florent Sinama-Pongolle. Han er en god spiller med masse kvalitet. Han spilte godt, konstaterer Benítez.

En annen som spilte godt, er Neil Mellor, som har gått ut og sagt at han vil ta vare på sjansen hvis han får den - det er for øvrig ikke annet enn han har hatt for vane i det siste.

- Everton er et godt lag
Manageren selv har ikke sett merseysidederby på tv engang. I morgen vil han være midt oppi det. Underveis til jobben i morges overhørte han to Liverpool-supportere som snakket med hverandre.
- Jeg forstår ikke egentlig scouse-aksenten, men jeg skjønte at de snakket om lokalderbyet. Det er selvfølgelig viktig for alle å vinne. Everton er et godt lag med farlige spillere, som Thomas Gravesen, Marcus Bent og Duncan Ferguson, nevner Benítez.
I tillegg utdyper han hvorfor han har tatt et standpunkt mot at Liverpool og Everton bør dele stadion.
- De klubbene har hatt og har veldig forskjellig identitet, og det synes jeg er fint, forklarer Rafa.

Tottenham for U18

Til slutt tar vi med at Liverpools ungdomslag vil møte Tottenham hjemme i fjerde runde av ungdomscupen. Det er klart etter at Tottenham beseiret Nottingham Forest 1-0.