Respons ventes fra Baros & Co

Manager Houllier forventer at Liverpools spillere gir det rette svaret i kveld, og bekrefter at Milan Baros er tilbake fra start. Selvsikre bulgarere. Michael Foley for Irland U21.

Baros og Owen på topp

Til tross for mye støy rundt Liverpool FC den siste uka, og mange misfornøyde supportere, forventes det et godt besatt Anfield når de røde spiller hjemme mot Levski Sofia i 3.runde av UEFA-Cupen i kveld.  Manager Gérard Houllier legger ikke skjul på at han forventer at spillerne reiser seg etter tapet mot Portsmouth, og han bekrefter at Milan Baros er i startellveren for første gang siden midten av september:  - Milan er klar, og vil spille i kveld.  Det er et løft for alle at han er tilbake.  Spillerne vil fighte for dette, de er beredt til å svette blod for å vinne denne kampen.  Vi forventer en god reaksjon, og jeg vet at vi vil få det.  Det gode med fotball er at du alltid får en mulighet til å slå hurtig tilbake.  Det er hva vi må gjøre i kveld.

- Treningen denne uka har vært god.  Vi har vunnet våre tre siste runder (skal vel være to – red) i Europa, og hver gang vi spiller E-Cup på Anfield er det noe spesielt.  Vi har fortsatt den rette lagånden.  Jeg likte måten spillerne forsvarte Michael Owen på etter hans straffe mot Portsmouth.  Det viser at vi alle fortsatt holder sammen.

Houllier har altså Harry Kewell tilgjengelig igjen etter at australieren var suspendert mot Portsmouth, og lokalavisa Liverpool Echo antyder i dag at Danny Murphy er aktuell for en startplass på midtbanen mot Levski.

 

- Liverpool bør være redde

Levski Sofia vil være en ukjent motstander for mange, men bulgarerne har gode resultater å vise til de siste årene både i den hjemlige ligaen og ute i Europa.  Stjernespissen Georgi Ivanov synes da heller ikke å mangle selvtillit foran møtet på Merseyside, og han tror at Levski er i stand til å lage en cupbombe:  - Vi skulle ikke ha grunn å frykte noe foran denne kampen, men Liverpool bør gjøre det siden de er i en veldig delikat situasjon.  De har ikke råd til å feile.  Vi bør kunne ha mulighet til å utnytte det.  Mange vil være uenig, men jeg tror vi har kapasitet til å lage en overraskelse på Anfield.

Trener Georgi Vasilev er mer ydmyk, og antyder samtidig at Liverpool kan komme til å møte et lag som prøve å holde mye på ballen og frustrere vertene:  - Vi har hatt nok tid til å studere Liverpool.  Uansett hvem som spiller så vil de ha en angrepsduo av verdensklasse, men det kan også være farlige gjennom de spillerne som kommer bakfra.  Vårt forsvar vil bli den travleste lagdelen i denne kampen, og vi er nødt til å prøve å lette presset på dem så mye vi kan.  Det som er aller viktigst er at vi greier å holde på ballen, og å bremse spillet så mye som mulig.  Hvis vi har litt flaks, så kan vi håpe på et godt resultat.

Den gamle storspilleren i Bulgaria, Hristo Stoichkov, holder Liverpool som favoritt, selv om man mener at Levski Sofia har et godt lag på gang:  - Levski er et ungt lag, og de har en av de beste trenerne som har vært i Bulgaria.  Dette er en stor kamp for dem, og en stor mulighet, slik at de vil være godt forberedt.  Liverpool vil ha de største forventningene på seg, men Levski har noen gode spillere.  Gérard er en venn av meg, og jeg har stor sans for hans treningsmetoder.  Jeg tror at Liverpool har den beste sjansen til å vinne, og at det er nødvendig for et lag som Liverpool å vinne store turneringer som UEFA-Cupen.

 

Seier for Foley & Co

Michael Foley spilte hele kampen da Irland U21 i går slo Italia med 1-0 på Madeira.  Liverpools midtbanespiller og hans kollegaer har dermed fortsatt en mulighet til å bli vinnere av denne mini-turneringen.