Rick Parry vil ha slutt på stadiondebatt

Chief executive Rick Parry avkrefter rykter om en ny vending i stadionsaken og vil legge debatten død. Fire år siden Barmby kom fra Everton.

Parry vil ha slutt på stadiondebatt

Liverpool FC gikk til det noe uvanlige steget i går kveld med å avvise at klubben har forandret syn på framtidige stadionplaner. Bakgrunnen er at leder av Liverpools bystyre, Mike Storey, tidligere i uka uttalte at ikke bare han foretrekker en stadiondeling, men også begge klubbene skulle ha sett fordelene med det. Storey mente at sjansene for stadiondeling var 60-40 i fordel. Liverpool valgte derfor å gjenta bekreftelsen om at klubben ikke har forandret syn på saken siden byggeplanene ble lagt fram i oktober, og chief executive Rick Parry understreker at ingen i klubben ønsker å dele bane med naboen på motsatt side av Stanley Park.

- Til tross for rapporter om det motsatte, Liverpools posisjon har ikke forandret seg. Millionvis av pund og hardt arbeid har fått oss til en posisjon hvor byggeplanen er snart blir vurdert. Den planen er basert på kun en klubbs bruk, et tema vi har diskutert med North West Development Agency og Liverpool City Council, sier Rick Parry og avviser de ferske ryktene fra bystyret.

Parry innrømmer samtidig at det på et tidspunkt ble snakket om stadiondeling, men at det nå må bli slutt på videre spekulasjoner.

- Det er ingen hemmelighet at det pågikk en rekke samtaler hvor temaet om en stadiondeling ble belyst. De diskusjonene førte imidlertid ikke til en løsning som var akseptabel for Liverpool Football Club. Vi er også klare over at de fleste av våre supportere ser på Anfield som deres åndelige hjem og er kraftig i mot tanken om banedeling, poengterer Rick Parry og ønsker å sette en stopper for debatten.

- Vi mener tiden er inne til å sette en strek for hele debatten og komme oss videre, understreker Parry.

 

Fire år siden kontroversiell overgang

Det er i dag fire år siden Nick Barmby ble den første spilleren siden Dave Hickson i 1959 til å forlate Goodison til fordel for Anfield. Barmbys overgang skapte furore i den blå delen av Liverpool, og saken ble ikke bedre av at engelskmannen scoret mot sin tidligere arbeidsgiver i Merseysidederbyet tre måneder etter. Spilleren som kostet £6M slo aldri helt til i Liverpool selv om han scoret åtte ganger på 57 kamper, og ble solgt til Leeds for to år siden. Siden har det gått nedover med Nick Barmby. Etter en utlånsperiode i Nottingham i fjor, ble han i sommer solgt videre til hjemklubben Hull City.