Rolig kveld for offensive spillere

Flere av Liverpools nøkkelspillere var ikke på banen i onsdagens VM-runde. Djimi Traore debuterte da fotballen kom i bakgrunnen.

Ingen slitasje på angrepet

Til tross for at det var full runde i VM-kvalifiseringen i går kveld vil Rafael Benitez ha friske ben å bruke i angrepet mot Fulham til lørdag.  Djibril Cissé var nemlig ubenyttet reserve da Frankrike slo Kypros 2-0 på bortebane.  Milan Baros var suspendert til Tsjekkias 3-0 seier mot Armenia, mens Luis Garcia ikke var med i den spanske troppen.  Det var Xabi Alonso, men midtbanespilleren kom ikke på banen da det bare ble 0-0 mot Litauen.  Hvis en tar med at Dietmar Hamann ikke lenger er med i den tyske troppen, og Harry Kewell bare spilte en omgang for Australia på tirsdag, bør Rafa kunne ha bra med offensivt skyts på Craven Cottage.

Av de øvrige landslagsspillerne var Sami Hyypiä på banen under hele kampen da Finland tapte 1-3, etter å ha ledet 1-0 på bortebane mot Nederland.  John Arne Riise viste mot Slovenia at han ikke er i toppform om dagen, men vil uansett glede seg over 3-0, mens Steve Finnan spilte nok en hel kamp på midtbanens høyreside da Irland nøyde seg med 2-0 mot Færøyene.  Den siste som spilte en hel kamp var Jerzy Dudek, da Polen fikk sin andre borteseier på en halv uke ved å beseire Wales 3-2 på Millennium Stadium.  Jamie Carragher var fortsatt ikke en gang på benken da Michael Owen sørget for at England vant 1-0 i Aserbajdsjan.

 

Tragedier i Afrika

Djimi Traore og Salif Diao var også involvert i landskamper sist helg, men begge vil ha reist tilbake til Merseyside med blandede følelser. 

Djimi debuterte for Mali da man tapte 0-1 for Togo i Lome.  Kampen fikk imidlertid en tragisk utgang da fire mennesker ble drept og åtte skadet da et strømbrudd førte til panikk og trengsel blant fans som var på vei ut av stadion.

Salif Diao spilte hele kampen da Senegal fikk en sterk 3-0 seier i Liberia.  Oppgjøret ble imidlertid skjemmet av mye vold på tribunene, noe som bare fortsatte på gatene utenfor stadion etter at sluttsignalet hadde gått.  Et kjøretøy, som prøvde å komme seg unna pøbelen, kjørte inn i folkemassen og drepte to mennesker.