Ros til St. Michael & Co

Det vanket ros til Michael Owen og hans medspillere etter 3-0 seieren over Portsmouth. Både fra Gérard Houllier og gjestenes manager, Harry Redknapp.

Gérard Houllier var full av ros til sine spillere etter 3-0 seieren over Portsmouth på Anfield, og spesielt vanket det lovord til tomålsscorer Michael Owen.

 

- Vi visste før avspark at denne kampen ville bli viktig med tanke på resten av sesongen, og mine gutter spilte utrolig bra, mente Liverpool-manageren.

 

- Mine spillere var bestemte i alt de foretok seg ute på banen, og det var bare målvakten som reddet Portsmouth fra et langt større tap. Michael scoret to mål, og det kunne ha vært enda bedre for oss om vi ikke hadde truffet stolpen ved et par anledninger.

 

Om Michael Owens tilsynelatende gjenvunne scoringsform hadde Houllier følgende å si: - Han var ekstremt langt nede etter å ha misset straffesparket mot Southampton, men han vet at staben, spillerne og meg selv alle støtter han 100%. Han er en spiller som ikke trenger å score mål for å få vår støtte, men jeg er meget glad for at han gjorde det 500.målet i min tid i klubben.

 

Owen har nå gjort 14 mål totalt i en sesong hvor han har vært meget skadeforfulgt, og de to målene mot Portsmouth betyr at han står bokført med fem mål på de siste ni kampene.

 

- Michael er så spesiell for oss. Han scorte to mål selv, og var nest sistemann på den tredje. Det viser at han ikke bare er en stjerne, men også en stor lagspiller. Han scorer ikke bare mål, men han jobber også ekstremt hardt for laget. Innsatsen våre to på topp la ned i denne kampen for å stenge av deres forsvarere og vinne ballen var veldig viktig. Kunsten å forsvare seg starter helt fremme på banen. Dessuten er det fakta at Michael ikke hadde for mange scoringsmuligheter i kveld, men gjorde likevel to mål. Hans selvtillit vil bli bedre nå – mål bidrar til slikt hos spisser.

 

Redknapp-skryt til Owen

Også Portsmouth-manager Harry Redknapp forsvarte Michael Owen etter kampen, og mente at mye av kritikken som har blitt han til del i det siste har vært urettferdig.

 

- Du forventer alltid at Owen skal score. Han er en stor spiller. Kritikken folk har rettet mot han har vært urettferdig, for han er en klassespiller. For oss var det et slag i ansiktet at Liverpool scorte først, men hadde vi klart å redusere endatil på 2-0, tror jeg de ville ha blitt nervøse. Men Owens heading var spikeren i kista for oss, og vi klarte aldri å reise oss etter det. Vi vet at vi vil få det tøft helt frem til sesongslutt nå, og jeg tror vi må vinne fem av våre siste ti kamper skal vi ha sjanse til å holde oss i Premier League.

 

- Det ble selvsagt en tøff oppgave for oss dette, etter at de fikk et slikt vidundermål så tidlig. Vi prøvde oss med et par byttter i pausen, og i det første kvarteret av andre omgang traff vi tverrliggeren, og hadde også et par andre sjanser. Hadde vi fått et mål da, kunne vi ha kommet inn i kampen igjen. Vi visste på det tidspunkt at det ville bli helt avgjørende hvem som fikk det neste målet. Vi var uoppmerksomme på corneren, og dermed ble oppgaven veldig vanskelig for oss.