Seier og uavgjort i gr. D

Ny scoring av Baros da Tsjekkia vant 2-1. Baros glad for nettkjenning. Smicer byttet inn. Uavgjort for Hamann og Tyskland. Cissé går for gull.

Tsjekkia førte kampen mot Latvia, men et minutt på overtid i 1.omg gikk latvierne opp i føringen. Baros mistet ballen utenfor Latvias 16-meter etter et sololøp. Latvia gikk rett i angrep og en umarkert Verpakovskis kunne enkelt styre ballen i mål etter Prohorenkovs gode innlegg. Vladimir Smicer ble byttet inn etter 64 minutter og tsjekkerne la om fra 4-4-2 til 3-4-3. Like etterpå fikk Milan Baros sjansen til å utligne. Innlegget fra Poborsky gikk over Kollers hode. Liverpool-spissen tok ned ballen, men avslutningen gikk på feil side av stolpen. Tsjekkia presset på og utligningen kom ved Milan Baros etter 73 minutter. En tilsvarende situasjon som den ti minutter tidligere, men nå fikk han bedre kontroll etter å ha tatt ballen ned på brystet kunne han gjøre 1-1. Det betyr at 22-åringen har nettet i Tsjekkias tre siste kamper. Smicer hadde en nikk utenfor i det 76.minutt. Tsjekkia presset nå på for seiersmålet, og det kom fem minutter før slutt. Baros ofret seg i kamp med keeper, og fikk en tå på ballen, som gikk ut til Heinz og han sendte ballen inn i det åpne buret. I det 87.minutt valgte landslagssjef Bruckner å sikre defensivt  - Baros ut og formasjonen ble endret til 4-4-2. Tsjekkia kunne dermed sikre seieren.

Milan Baros ble kåret til banens beste av UEFA og var svært fornøyd med scoringen.

- Jeg er glad for å score, og veldig fornøyd med målet mitt som gjorde opp for mine tidligere feil i kampen. Så fikk vi den andre scoringen. Det gjorde ting langt enklere for oss. Jeg synes vi fortjente å vinne siden vi skapte mange sjanser. Vi ligger nå godt an for å gå videre fra gruppen. Vi ser nå frem til å møte Nederland på lørdag.

 

Også Smicer var imponert over klubbkamerat Baros.

- Milan spilte svært bra. Han beveget seg veldig bra og var svært sterk. Han gjorde det veldig da han scoret, og vi er lettet fordi vi misbrukte mange muligheter.

 

 

Uavgjort for Didi

Dietmar Hamann spilte godt i sin vanlige defensive midtbanerolle for Tyskland i 1-1-kampen mot Nederland i gruppe D. Han var på banen i samtlige minutter. Tyskerne tok ledelsen et kvarter før pause og holdt på denne til det 81.minutt. Da utlignet Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy. Didi mener at Tyskland fortjente alle tre poengene.

- Vi hadde nederlenderne der vi ønsket å ha dem, og utligningen kom ut av det blå. Det var en flott avslutning. Det var trolig et rettferdig resultat, men jeg synes vi burde ha vunnet. Vi var det beste laget. Vi kan si at vi var litt uheldige, avslutter Hamann i beste Houllier stil.

 

 

Cissé gleder seg

Djibril Cissé, som ankommer 1.juli, gleder seg til å spille i den røde trøya, og håper og tror at Liverpool kan være med å kjempe om gjeve trofeer neste sesong.

- Liverpool vil være i toppen kommende sesong. Vinne ligaen vil være perfekt. Jeg ser frem til min første kamp for Liverpool. Folk skal følge med på Liverpool denne sesongen. Liverpool vil bli konkurransedyktige.