Sirkus Milan Baros

Liverpool-spissen scoret to flotte mål på to magiske minutter da Tsjekkia slo Danmark 3-0 og kvalifiserte seg til semifinalen. Baros er i øyeblikket EMs toppscorer med fem mål.

Glem Christiano Ronaldo og Wayne Rooney, verdens i øyeblikket heteste spiss heter Milan Baros og spiller for Liverpool FC! Selv om dette sikkert kan diskuteres, er det i hvert fall umulig å motsi at det tsjekkiske stjerneskuddets fem mål gjør ham til EMs toppscorer etter at alle kvartfinalene er ferdig spilt. Hva annet som er verdt å merke seg, er at dersom Baros scorer i semifinalen mot Hellas torsdag, blir han den andre spilleren i historien som scorer i fem EM-kamper på rad. Michel Platini innehar rekorden i dag, etter at han scoret i fem kamper etter hverandre i EM for 20 år siden. Med scoringen i dag tangerte Baros Jugoslavias Savo Milosevic på andreplass, med mål i fire kamper på rad.

Baros' to scoringer sikret Tsjekkia 3-0 seier over Danmark. Etter at Jan Koller hadde stanget inn det første målet, la Baros på til 2- og 3-0. Første gang ble 22-åringen spilt gjennom av Karel Poborsky, før han sprintet fra forsvarerne og vippet ballen elegant over Thomas Sørensen i Danmarks mål. Andre gang - bare to minutter senere - var det Pavel Nedved som var tilrettelegger, men Baros gjorde selv mye av grovarbeidet da han rev seg løs og satte ballen hardt og høyt i nettet.

Kveldens helt ble byttet ut da det gjensto 19 minutter, uten at det var noen sure miner å spore av den grunn. Liverpools andre representant i den tsjekkiske EM-troppen, Vladimir Smicer, var ubenyttet reserve hele kampen.