SISTE: Helomvending av LFC - STADIONDELING!

Etter at bystyret i Liverpool nå har sagt seg villige til å fullfinansiere et nytt stadion i bysentrum, har Liverpool FC gjort helomvending i stadionsaken og vedtatt å gå for stadiondeling med Everton.

Det går mot en sjokkartet helomvending når det gjelder stadionplanene til Liverpool FC. Vi er gjort kjent med at både Liverpool F.C. og Everton F.C. sent i går kveld avholdt ekstraordinære styremøter, der begge klubbene vedtok å takke ja til å dele stadion.

 

Dette skjer etter at Liverpool by nylig fikk bevilget  £200 mill ekstra fra EU i forbindelse med kulturbyprosjektet i 2008. Denne bevilgningen skal ha kommet svært overraskende på bystyret, men etter harde diskusjoner i dette fora denne uken skal man ha kommet fram til at dette var en gylden mulighet til å få byens to fotballstorheter på bena igjen. Med et knapt flertall vedtok derfor bystyret i går ettermiddag at pengene i sin helhet skal gå til å bygge et nytt felles fotballstadion for de to klubbene, dersom klubbene selv var interessert i dette.

 

Det er Evertons gamle Kings Dock-prosjekt bystyret nå har børstet støvet av. Men på grunn av at flere andre interessenter står i kø for å sikre seg den attraktive tomten forlangte bystyret at de to fotballklubbene umiddelbart kalte inn til ekstraordinære styremøter for å avgjøre saken. Det at kommunen nå fullfinansierer stadion, og også har sagt seg villig til å stå for driften av anlegget, skal ha svinget pendelen i retning av stadiondeling både hos Everton og Liverpool.

 

- Dette tilbudet var rett og slett for godt til at styret kunne avslå det. Dessuten har våre sportslige resultater de siste par årene vært av en slik art at det finansielle grunnlaget for våre egne stadionplaner i Stanley Park ikke lenger er tilstede, sier en talsmann for klubben i en knapp kommentar.

 

Kommunen vil stå som eier og driver av stadion, som foreløpig går under prosjektnavnet Merseyside Arena, men begge klubbene er lovet fri leie av anlegget ut dette århundret! Dette inkluderer også gratis leie av kontorlokaler og lokaler til souvenir-butikker. Kapasiteten til dette drømmeslottet ved Merseys bredder vil bli på hele 70 000. Annenhver seksjon vil bestå av henholdsvis røde og blå seter.

 

Prosjektet er altså basert på planene som Everton hadde for Kings Dock, og det er kun foretatt noen modifiseringer av disse. Arktitektbildene av Merseysides nye storstue kan du se ved å klikke på denne linken.