Sjokkjøp av Amoroso?

Sky Sport News har i dag vist bilder av brasilianeren Marcio Amoroso på Heathrow. Kanalen hevder spissen er i England for å treffe representanter fra Liverpool.

Tidligere i sommer har Liverpool brukt (klubb)rekordsummen £14.5M på sikre seg Djibril Cissé fra Auxerre. Med Michael Owen og EM-toppscorer Milan Baros i stallen allerede, og en god Sinama-Pongolle på gress – virker SSN sine meldinger denne ettermiddagen og kvelden lite logiske.

 

TV-kanalen har imidlertid kjørt flere oppdateringer på saken, og det er fakta at Amoroso landet i London tidligere i dag – trolig for å skrive kontrakt med ny arbeidergiver. Han ble frigitt av Dortmund i april etter en vanskelig sesong preget av en langvarig kneskade. I vår prøvespilte han for Celtic, uten suksess. I følge Sky Sports News er altså Liverpool klubben som kommer til å betale lønna hans kommende sesong. Spissen, som fylte 30 år i går, har slitt med en kneskade siden september og kom til Europa som et supertalent i 1996 da han signerte for Udinese. Etter å ha blitt toppscorer i Seria A i 1998/99 ble han solgt til Parma for £18M. Han hadde da scoret 50 mål på 85 kamper for Udinese. En ankelskade holdt ham imidlertid lenge borte fra fotball etter Parma-overgangen - og han gikk til Dortmund for £15.8M i 2001. Etter en god førstesesong har han slitt med en kneskade siden september. Før skadesmellen startet han sesongen med å score fire ganger på fire kamper. Uengihet om behandlingsmetode på skaden hans førte til brudd med tyskerne. Amoroso scoret 28 ganger på 59 ligakamper for Dortmund.  Angriperen har også syv kamper og to mål for det brasilianske landslaget.

 

Et eventuelt kjøp av Marcio Amoroso vil ikke koste noe i overgangsum. Det vil imidlertid overraske mange dersom brasilianeren blir Benitez første kjøp som Liverpoolmanager.

 

Tidligere spillere på farten

Nick Barmy har blitt frigitt av Leeds og skrev i dag under en 1-års kontrakt med hjembyen Hull. Jason McAteer brøt i dag forhandlingene med Leicester. Han ble tidligere i sommer frigitt av Sunderland.

Peter Taylor ser ut til å få den ledige jobben som U-21 landslagstrener for England på deltid. Sammy Lee har også vært knyttet til den ledige posisjonen i fotballforbundet.