Skuffet Benitez frustrert over manglende effektivitet

En meget skuffet Rafael Benitez innrømte at han var meget frustrert over Liverpools manglende effektivitet på Villa Park i dag. Et feil idømt frispark fratok de røde alle poengene, og Villa-manager David O'Leary slo fast at hans lag var meget heldige.

Harry Kewell (bildet) gjorde sitt første mål på 34 kamper, og spilte sin beste kamp på aldri så lenge, men det var ikke nok til Liverpool-seier på Villa Park i dag.

 

Liverpool dominerte stort i første omgang, og burde ha gått til pause med minst et par måls ledelse. Men nok en gang var det en tvilsom dommeravgjørelse som skulle felle Rafael Benitez sitt mannskap. Nolberto Solano scoret nemlig på et direkte frispark som var av den svært lettkjøpte sorten. Den tidligere Everton-spilleren Gavin McCann skal til og med ha unnskyldt seg overfor Liverpool-spillerne i pausen, og innrømmet at det aldri var i nærheten av et frispark. Dommer Mark Halsey, som for øvrig hadde en usedvanlig svak kamp i dag, var imidlertid i det lettlurte hjørnet, og leste situasjonen annerledes enn alle andre.

 

Skuffet Benitez

Rafael Benitez var en meget frustrert mann etter poengtapet. Etter å ha dominert 1.omgangen så til de grader, burde Liverpool ha blitt det første laget til å beseire Aston Villa på Villa Park denne sesongen. Manageren mente imidlertid at de røde hadde gjort sin beste bortekamp for sesongen i ligasammenheng. Han slo imidlertid samtidig fast at effektiviteten var langt fra det den burde ha vært.

 

- Jeg er svært frustrert, ettersom vi spilte svært bra i første omgang, og skapte mange sjanser. Vi må vel ha hatt 8-10 gode muligheter, men hva kan du gjøre når du ikke klarer å sette ballen i nota? Jeg slår fast at vi har hevet nivået vårt på bortebane, og første omgang i dag var like bra som den mot Arsenal.

 

Benitez ønsket ikke å bruke situasjonen som førte til Villas lettkjøpte frispark og scoring som noen unnskyldning. Gavin McCanns teatralske svalestup i en situasjon som involverte Jamie Carragher var det store samtale-emnet etter matchen. En situasjon som fikk den godeste Carra til å riste oppgitt på hodet over dommer Mark Halsey.

 

- For meg så det ikke ut som noe frispark, men jeg må se det om igjen på TV før jeg trekker noen bastante konklusjoner. Det er slike ting som skjer av og til i fotball, uttalte en diplomatisk Liverpool-manager.

 

- Vi spilte ikke bra i andre omgang, men skapte likevel noen muligheter. Jeg tror ikke Aston Villa hadde mange. Jeg hørte Villa-trenerne fortelle laget sitt at de måtte holde bedre på ballen og være raskere oppe i våre spillere, i pausen. Mine spillere løp mye før pause, og kanskje var en del av dem litt slitne i andre omgang? Uansett er jeg litt skuffet, ettersom vi spilte så bra før pause. Hadde vi gjort to eller tre mål da, slik vi burde, så hadde kampen vært avgjort, avsluttet Bentiez.

 

O’Leary: - Vi slapp ut av fengsel!

Aston Villa-manger David O’Leary kunne stolt slå fast at hans mannskap fortsatt ikke har lidd nederlag på hjemmebane denne sesongen, også etter dagens batalje mot Liverpool, men var stor nok til å innrømme at hans lag var meget heldige i denne kampen.

 

- Vi slapp ut av fengsel i dag! Jeg er utrolig glad for dette ene poenget, da vi var totalt underlegne før pause. Jeg kan ikke klage på innsatsen til mine spillere, men jeg synes faktisk vi ble helt utklasset i første omgang.

 

- Liverpool kunne lett ha gjort flere mål i løpet av den omgangen, men det målet de fikk synes jeg faktisk kom som følge av svakt spill av oss. Etter frisparket fikk de jo heade fullstendig upresset to ganger, og kunne nesten gå ballen i nettet! Men mot slutten av omgangen fikk vi frispark, og scoret på det som må ha vært vårt eneste skudd på mål i omgangen. Vi er fortsatt ubeseiret på hjemmebane, og det er jo noe å være stolt av, spesielt etter å ha kommet tilbake etter å ha ligget under mot et kvalitetsmannskap som dette, avsluttet en ydmyk O’Leary.