Smicer inn for Baros?

Milan Baros vrakes trolig til fordel for Vladimir Smicer når Tsjekkia møter Nederland. ”Didi” og Tyskland spiller mot Latvia. Eriksson ikke bekymret for Owens formsvikt. Stevie G: - Jeg har glemt feilpasningen.

Tsjekkia vil med seier mot Nederland på Estádio Municipal de Aveiro være klar for kvartfinalen. Ifølge rapportene kommer landslagssjef Karel Bruckner til å vurdere å legge om fra 4-4-2 til 4-5-1. Det vil i så fall bety at Milan Baros blir ofret til fordel for klubbkompis Vladimir Smicer, som startet på benken mot Latvia. Synd for Baros, som har gjort det svært godt på landslaget i det siste, noe Vladi er fullstendig klar over.

- Milan har scoret fire mål på de tre siste landskampene, så han er i veldig god form, uttaler Smicer.

Det er ventet at 30-åringen tar plass på venstresiden på midtbanen. Noen defensiv lagoppstilling ser det likevel ikke ut til å bli, med kun en defensiv midtbanespiller. Det forventes likevel at Baros kommer til å gjøre sin entre i løpet av kampen. Jan Koller sliter nemlig med å finne veien til nettmaskene. Han har ikke scoret i de siste syv landskampene, men har nettet tre mål på fire kamper mot de oransje.

 

Dietmar Hamann og Tyskland er i aksjon mot Latvia på Estádio do Bessa i Porto. Tysklands landslagssjef Rudi Völler har uttrykt muligheten for å endre formasjon. Han benyttet kun en ren angriper mot Nederland, men benytter trolig anledningen til å vrake Frank Baumann på defensiv midtbane og heller forsterke angrepet med Fredi Bobic.

 

Tyskland-Latvia har avspark kl. 18.00, mens Tsjekkia-Nederland blåses i gang kl. 20.45.

 

 

Eriksson ikke bekymret for Owens formsvikt

Michael Owen har hittil vist forholdsvis svak form i EM, men Sven-Gøran Eriksson er likevel ikke bekymret.

- Det er fotball og ikke en computer. Det gjelder å score mål eller få selvtillit, men Michael Owen kommer til å score. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt for det. Man har alltid noen som kommer sent i gang. Det handler om små detaljer, uttaler svensken.

 

 

Stevie G har blitt sterkere mentalt

Steven Gerrard føler at han har kommet over den horrible feilpasningen mot Frankrike sist søndag, og det hjalp også godt å tegne seg på scoringslista mot Sveits.

- Jeg føler langt bedre nå. Jeg var veldig nedbrutt etter Frankrike-kampen og den feilen jeg gjorde der. Jeg lovet folk å komme tilbake, og jeg føler at jeg presterte bra mot Sveits. Det var spesielt hyggelig å score et mål. Det var ikke nødvendigvis prestasjonene min mot Frankrike som gjorde meg nedbrutt. Det var tilbakespillet som virkelig såret meg. Jeg føler at jeg har modnet nok til å komme over slike misstag. Feil skjer alltid i fotball, og det gjelder å gjøre opp for det. Jeg synes jeg har gjort det på en måte nå. Dagen etter Frankrike-kampen sa jeg til meg selv at jeg måtte glemme det og starte med blanke ark. Jeg er overbevist at jeg har evnen til å klare det. Jeg har ventet lenge for å være med i en stor turnering, og jeg nyter hvert sekund. Selvsagt kunne jeg tenke meg å skru klokka tilbake. Da ville jeg ikke sendt i vei den pasningen. Vi er tilbake på riktig spor, og jeg ser fram til mandag, forteller Stevie G. På mandag spilles England-Kroatia.