Smith med knallhard kritikk

Liverpool-legenden Tommy Smith serverer bitende kritikk av dagens Liverpool-spillere etter det sure tapet for Charlton. Boikotten av The Sun intensiveres. Årets siste for U-19. U-16 spillere i internasjonale påsketurneringer.

- Når laget blir buet av banen både ved pause og etter kampslutt mandag, sier det alt om situasjonen på Anfield om dagen.

 

Ordene tilhører den tidligere Liverpool-legenden Tommy Smith. I sin faste spalte i Liverpool Echo skriver han at han vet slikt ikke hjelper på spillernes selvtillit, men han mener dette beskriver hvor desperate supporterne har blitt etter å ha blitt sviktet av sitt lag gang på gang denne sesongen.

 

- Kampen mot Charlton var en ny nedtur, og det faktum at det var 4000 tomme seter på Anfield på en 2.påskedag taler for seg selv – folk begynner faktisk å holde seg borte fra Anfield, slår jernmannen fast.

 

- Det ser ut som om spillerne sitter fast i en slags mental og fysisk kvikksand, og ser ikke ut til å være i stand til å komme seg bort derifra. Det er nok høyt lønnet talent utpå banen der til å beseire et lag som Charlton, men nok en gang presterer de rett og slett ikke, legger han til.

 

Den tidligere backen fører en usedvanlig skarp penn i sin artikkel, og med en ironisk undertone slår han fast at han gjerne hadde sett alle yte 100% innsats for en gangs skyld.

 

- Det er det første man bør forlange fra spillerne, uansett hvor gode eller dårlige de måtte være. Men selv innsatsen var borte hos så og si alle på mandag. I min tid i klubben forsikret vi oss om at alle ga alt. Om man må tvinge fram slike reaksjoner blant spillerne ved å provosere dem eller kjefte dem huden full, så gjør det, utbasunerer Smith.

 

Han mener at dagens mannskap mangler sult og et brennende ønske om å vinne for og med Liverpool.

 

- Når du spiller for Liverpool er det å gi absolutt alt i 90 minutter et must. Dersom spillerne forlanger det av hverandre i uke etter uke, vil det bli en naturlig vane, avslutter Smithy.

 

Boikotten av The Sun fortsetter

I morgen er det som kjent 15.årsdagen for Hillsborough-ulykken, og i den forbindelse har Hillsborough Justice Campaign børstet støvet av den mangeårige boikotten av storavisen The Sun på Merseyside. Onsdagen etter tragedien fant sted spredte Englands største avis direkte løgner der de under overskriften ”The Truth” serverte oppdiktede historier om at Liverpool-fansen hadde ranet de døde, deretter urinert på dem, for så å gå løs på politiet som forsøkte å hjelpe de døende supporterne. Responsen på Merseyside var total avsky for avisen. En avsky som resulterte i en effektiv boikott som varer den dag i dag. Hillborough Justice Campaign ønsker nå på ny å rette fokus på løgnene til The Sun, slik at yngre fans skal bli gjort oppmerksom på boikotten og dermed ikke kjøpe eller lese den forhatte avisen.

 

Årets siste for U-19

Liverpool U-19 spiller sin siste kamp for året borte mot Wolverhampton kommende lørdag. Laget ligger på tredjeplass i sin avdeling, poenget bak Blackburn på andreplass. Blackburn har også bedre målforskjell enn de røde, så Liverpool er avhengige av å vinne sin kamp i Midlands samtidig som Blackburn må avgi poeng i sin siste kamp mot Leeds, skal man kapre andreplassen.

 

Jimmy Ryan i aksjon for Irland U-16

Liverpools Jimmy Ryan har vært i aksjon for Irland U-16 i den såkalte Castelo Blanco turneringen i Portugal i påsken. Han spilte hele kampen da irene spilte uavgjort 2-2 mot vertsnasjonen den 7.april. Dagen etter ble det nytt uavgjort resultat, 1-1 mot Tyrkia, og igjen spilte den unge Liverpool-spilleren hele kampen. I turneringens siste kamp, mot Russland 10.april, ble det tap 2-0 for irene, og Ryan fikk bare 35 minutter på banen som reserve.

 

Jordan Holmes i aksjon for England U-16

En annen Liverpool-spiller tok også del i en lignende påsketurnering for U-16 lag. Jordan Holmes var nemlig med England til Montaigu-turneringen i Frankrike. I den første kampen 7.april tapte England 1-0 for Elfenbenskysten. Dagen etter ble det 3-1 seier over USA, uten Holmes i startoppstillingen. I den tredje kampen, mot Italia 10.april, var imidlertid Liverpool-spilleren lagets kaptein i et 3-2 tap. Det betydde at England måtte finne seg i å spille mot Frankrike om 5.plassen i turneringen den 12.april, og også her ble det tap, 2-1.

 

Suspensjon for Guthrie

Danny Guthrie, som spilte så bra for Liverpools reservelag mot Sunderland i går kveld, må snart sone en suspensjon for en utvisning tidligere i sesongen. Straffen trer i kraft fra og med 18.april, og unge Guthrie kan da ikke spille fotball igjen før klubbens førstelag har gjort unna tre offisielle kamper.