Søkelyset på Moores & Co

Spennende årsmøte på Anfield i kveld. Rekordunderskutt og stadionplaner ventes å bli diskutert. Liverpool FC har ikke mottatt noen investeringsplan fra Amerika.

Penger og økonomi er ventet å ta mesteparten av fokuset da LFC i kveld holder sitt årsmøte.  På det forrige møte for klubbens aksjeholdere dreide mye seg om motstanden fra klubbens tredje største aksjonær, Steve Morgan, og hans menn.  Mulige investeringsplaner og posisjonen til eier og formann David Moores kan bli et tema denne gangen også, men ventelig vil mesteparten av fokus handle seg om klubbens regnskap og planer om nytt stadion.

 

Spesielt vil supportere ønske seg klare svar etter at det i det siste har vært nye møter og avisoppslag vedrørende en mulig stadiondeling med Everton, og hvorvidt klubben nå virkelig har råd til å sette i gang med å bygge ”nye Anfield”.  Til Liverpool Echo innrømmer daglig leder Rick Parry at han forstår folkets bekymring:  - Jeg kan forstå logikken og fokuset rundt byggingen av en ambisiøst nytt stadion når vi samtidig behøver å bygge et lag som er verdig å spille der.  Jeg har gjentatte ganger sagt at vi vil kun bygge en ny bane dersom det er økonomisk fornuftig.  Dersom det viser seg at ved å flytte til en ny stadion vil sikre økte inntekter for laget, vil vi gjøre dette.  Vi er kun drevet av ønsket om å forbedre klubbens fremtid.  Hvert eneste skritt framover må tas med økonomisk fornuft.

 

Engelske aviser skriver i dag at en konsortium kalt ”L4”, ledet av filmdirektør og opprinnelig scouser Mike Jefferies, har laget et investeringspakke for en mulig overtakelse av LFC.  Jefferies bor nå i Hollywood og skal ha samlet amerikanske krefter, bl.a. den mektige familien Kraft som eier vinnerne av Superbowl, New England Patriots.  Jefferies sier at han har hatt samtaler med eierne i Liverpool, og at man har som mål å bringe klubben opp på et nivå med de beste i Europa både på og utenfor banen.

 

Fra Anfield skal man imidlertid ha avvist at en slik kontakt har funnet sted, eller at man visste at en slik gruppe i det hele tatt eksisterte.  Man skal også være irritert over at amerikanerne har lagt fram sin sak gjennom media på denne måten.

 

Det tegner altså til å bli et høyst interessant, og kanskje også dramatisk møte oppe i ”Bill Shankly Lounge”, under Centenary Stand, i kveld.  Vi har en mann på plass, og håper å kunne bringe nyheter om hva som har foregått i løpet av kveldstimene.