Stevie G fulgte hjertet

Sent i ettermiddag kunne Liverpool endelig bekrefte at kaptein Steven Gerrard blir på Anfield. Stevie G innrømmet imidlertid at han hadde vurdert å forlate klubben.

Da de første meldingene tikket inn litt over klokken 14 om pressekonferanse på Anfield, kunne det bety bare én ting: En avgjørelse om fremtiden til Steven Gerrard. De siste 3-4 ukene har spekulasjonene rundt hans fremtid ligget som en klam hånd rundt klubben. Det var nå blitt så massivt at det måtte komme en avgjørelse rundt spillerens fremtid før han reiste på to ukers ferie.

Litt forsinket, ca klokken 16.13, kom første Chief Executive Rick Parry opp på podiet, etterfulgt av Liverpools beste spiller de siste årene, Steven Gerrard. Før noe ble sagt visste man at dette kom til å bli positive nyheter. Ingen innkaller til pressekonferanse for å informere om at en spiller går!

Ryktene, som delvis også var blitt bekreftet før det hele startet, gikk på at Steven hadde ombestemt seg, og nå ønsket å bli i Liverpool. Likevel var det deilig å høre Mr. Parry bekrefte nettopp det. Klubbens sterke mann pekte på det uvanlige ved å innkalle til en pressekonferanse for å bekrefte at en spiller virkelig blir! På den korte seansen sa Parry videre at avgjørelsen om å fortsette var Stevens alene. – Vi har ikke brutt handbak med ham for å tvinge spilleren til å bli. Det var etter et møte mellom partene rett etter England kom hjem fra EM at Steven antydet han likevel ville bli. Han informerte Liverpool i går om sin endelige beslutning.

 

Steven Gerrard ble deretter gitt mikrofonen og tilstod med en gang at han hadde vurdert et klubbskifte etter to dårlige sesonger for Liverpool de siste årene.
- De siste ukene har vært både frustrerende og forvirrende for meg. For første gang i karrieren min vurderte jeg et klubbytte. Jeg har ikke vært fornøyd med kursen klubben har hatt de to siste årene. Men etter å ha kommet hjem fra Euro 2004 og etter å ha snakket med min familie og min agent, har jeg bestemt meg for å bli. Han sa videre at det var en avgjørelse han hadde tatt med hjerte og at han var 100 % motivert til å spille for Liverpool Football Club de neste årene. Han understreket også det nære båndet til supporterne.

Liverpool og Gerrard hadde fire møter på to måneder før man kom til denne konklusjonen.

 

Etter å ha sagt det han hadde på hjertet forsvant Steven Gerrard ut av rommet, uten at det ble åpent for spørsmål fra salen. Rick Parry ble intervjuet på Sky Sport News noe senere, men hadde lite nytt å komme med. Chelsea ble ikke nevnt med et eneste ord under pressekonferansen, og Parry ville ikke si noe ”pågangen fra London”. Chief Executive ville heller ikke si noe om nye spillere eller kontraktsforhandlingene med Michael Owen. Han understreket imidlertid at dette var Stevens dag - og en god dag for Liverpool F.C.!