Stevie G sikret 3-0-seier

Gerrard scoret det siste målet da England vant 3-0 mot Sveits. Owen med en assist. Eriksson hyller Stevie G, som er glad for scoring. England videre med uavgjort, Sveits må vinne. Senegals trener forsvarer Diouf.

Steven Gerrard fikk en liten revansje etter søndagens blunder ved å fastsette sluttresultatet til 3-0 da England  beseiret Sveits i gruppe B. Sveitserne fikk en spiller utvist på stillingen 0-1 i det 49.minutt, noe som gjorde oppgaven enklere for ”løvene”. Stevie G gjennomførte en god kamp, spesielt 2.omgang var bra. Han sto også for noe av forarbeidet til sin egen scoring. Midtbanespilleren sendte av gårde en crossball til David Beckham, som spilte igjennom tidligere klubbkamerat Gary Neville. I mellomtiden hadde Stevie G gått på løp og kunne greit bredside inn Nevilles harde og presise innlegg. Michael Owen var også denne gang forholdsvis lite med i spillet, men la et flott innlegg til Wayne Rooneys første scoring. Her hadde for øvrig ”The Huyton Hammer” vært involvert to trekk tidligere. Steven Gerrard og Michael Owen var de eneste Liverpool-spillerne på banen i dette oppgjøret. Michael Owen ble nok en gang byttet ut, nå i det 72.minutt. Ifølge rapportene så det ut til at Owen haltet litt da han forlot banen.

 

Eriksson hyller Stevie G

Landslagssjef Sven-Gøran Eriksson hyllet Steven Gerrard etter kampen.

- Gerrard kan ikke gjøre noe nytt for meg. Han er en komplett midtbanespiller, som kan spille på venstre, på høyre og sentralt. Han kan score mål, gå framover og holde igjen. Han kan gjøre alt for meg, han er helt utrolig. Han har alt som fotballspiller.

 

Gerrard om scoringen

Liverpool-kapteinen var svært glad for sin fjerde nettkjenning i landslagstrøya.

- Det var et fantastisk resultat for oss. Det er alltid hyggelig å score, men å vinne er hovedsaken. Alle nyter det og er fulle av selvtillit. Vi håper å fortsette slik mot Kroatia.

 

England videre med uavgjort – Sveits må vinne

England møter Kroatia og Sveits tar i mot Frankrike i de siste gruppespillskampene på mandag. Både England og Sveits kan avansere til kvartfinalene. England trenger bare uavgjort for å gå videre, mens Sveits må slå tittelforsvarerne Frankrike og håpe på en vinner i England-Kroatia. Blir det uavgjort for England, må Sveits beseire Frankrike med minst tre mål for å gå videre. Innbyrdes oppgjør teller før målforskjell ved poenglikhet.

 

 

Guy Stephan forsvarer Diouf

Eks-manager Gerard Houllier har ikke lagt skjul på at El-Hadji Diouf er den spilleren han var mest skuffet over i sin regjeringstid på Anfield, blant annet på grunn av en rekke disiplinærproblemer. Nå går Senegals landslagstrener Guy Stephan ut og forsvarer spilleren.

- Alle hopper på El Hadji og legger skylden på ham. Vi må ikke glemme hvilken stor rolle han har hatt de siste årene. Han vant prisen som Afrikas beste spiller to år på rad, og vi har aldri hatt en slik spiller før. Bare storspillere som Salif Keita og Abedi Pele har vært i stand til å oppnå noe slikt. Det er ikke hans (Dioufs) feil at klubben ikke hadde noen god sesong. El Hadji er et stort talent som trenger støtte og mye oppmuntring, forteller Stephan.

Diouf var også en skuffelse i Afrikamesterskapet tidligere i år, hvor han huskes best fra å ha pådratt seg en tre kampers karantene etter et kraftig verbalt utbrudd mot dommeren etter tap mot Tunisia i kvartfinalen. 23-åringen er derfor ikke aktuell til søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Togo i Lomé.