Stolt Benitez: -Vi vant for fansen

Rafael Benitez var stolt over unggutta og dediserte seieren mot Spurs til fansen. Jol raser mot Kanouté, Lewington gleder seg.

Rafael Benitez var storfornøyd etter triumfen på White Hart Lane. Spanieren var ikke sen om å dedisere seieren til fansen som hadde tatt veien ned fra Liverpool for å heie på ungguttene som kjempet febrilsk for avansement.

 

-Dette er et fantastisk resultat. Jeg er veldig stolt over gutta og glad på supporternes vegne. Vi spilte ikke spesielt bra i 1. omgang. Jeg fortalte gutta at det neppe ble noen sjanser på førstelaget med slikt spill. Vi forandret taktikk da vi tok ut Mellor. Fra da av kontrollerte vi kampen, sa Benitez ved kampslutt.

 

Jermain Defoe ga Spurs ledelsen, likevel kom Liverpool sterkt tilbake mot slutten av 2. ekstraomgang.

 

-Selv da Defoe scoret visste jeg at vi ville kjempe knallhardt. To straffemål fra Pongolle vil styrke selvtilliten hans. Søndag var det Mellor som spilte godt og scoret, i kveld var det Sinama. Det er gode nyheter for meg som manager, det gir meg nemlig flere alternativer i angrepet, fortsatte Benitez.

 

Unggutta ofres mot Watford?

Med Watford i semifinalen synes motorveien å ligge åpen med tanke på finalespill i ligacupen. Spørsmålet nå er om Benitez fortsatt vil la unggutta få tillit eller om et mer etablert lag springer utpå mot de gulkledde fra T-banesystemets ende.

 

-Jeg vet ikke, det må vi se på. Vi har en rekke viktige kamper før semifinalen, men dersom disse spillerne gjør det godt, hvorfor ikke. Heldigvis behøver jeg ikke å ta ut laget nå, sa Benitez. 

-Vi har en rekke slitne spillere og må se på dette. Jeg har imidlertid de samme prioriteringer som da jeg kom hit. Det er ligaen, mesterligaen, FA-cupen og så ligacupen. Jeg vil ikke vinne ligacupen og havne på 10. plass i ligaen. Vi skal bli blant de fire beste og vinne ”ting”, sa Benitez videre.

 

Lagkameratene tvilte på Welsh

Stortalentet John Welsh misset nylig fra straffemerket under en U21-landskamp for England. Det gjorde lagkameratene usikre på hvor sikker Welsh er fra 11-meteren. Selv hadde han ingen nerver da han gikk fram i straffekonkurransen. –Jeg visste at jeg ville sette den så fort jeg hadde lagt ballen ned på merket. Gutta hadde nok ikke helt tro på meg, jeg har nemlig bommet litt tidligere, sier Welsh som håper Liverpool nå kan gå hele veien og sikre seg ligacuptrofeet.

 

Jol ga Kanouté skylden

Tottenhams nye manager Martin Jol får ikke skikk på sitt lag. Nå lar han frustrasjon gå utover Frederic Kanouté som ga bort straffesparket mot slutten av 2. ekstraomgang og senere misbrukte sin mulighet i straffekonken.

 

-Jeg er skuffet, dette var den korteste veien til e-cupen. Fredi var så skuffet at han ikke klarte å si noen ting i garderoben. Han vet selv at han kostet oss seieren. Forskjellen mellom seier og tap er liten. Jeg kan ikke forstå ham, han var ikke under press og det var corner. Hvorfor handset han? Det er vel en slik ting som bare skjer, jeg vet ikke hvorfor han gjorde det. Det kostet oss imidlertid dyrt, freste Jol.

  

Lewingston tror Watford kan gi oss kamp

Watford-manager Ray Lewington ser fram til storkampene mot Liverpool i semifinalen. Laget har sendt Southampton og Portsmouth hodestups ut av turneringen, men nå venter tøffere motstand for gamlelaget til John Barnes.

 

-Dette er et privilegium å få spille slike kamper. Liverpool vil være enorme favoritter, men vi vil gi alt. Dette er en stor mulighet for oss. Tidligere har vi spilt en semifinale i FA-cupen. Da gikk vi utpå og nøt hvert sekund. Nå må vi bite fra oss. Det er også en fordel at returen går på Vicarage Road. Klarer vi å få med oss et godt resultat på Anfield kan det bli en stor aften i returen, spår Lewington.

 

Mellors drømmetreff i reprise

Canal+ Sport sender søndagens storkamp mot Arsenal i reprise klokka 16.15. Det kan være en flott start på kvelden. Liverpool imponerte kraftig i 2-1-seieren – og hvem vil ikke se Mellors suser i siste sekund på nytt.

 

Linkes til Campo

Rafael Benitez skal ifølge Daily Telegraph være svært interessert i Boltons spanier Ivan Campo. Veteranen er noe skadeforfulgt, men er påtenkt som back-up for Jamie Carragher og Sami Hyypiä ved eventuelle skader. Campo har kontrakt ut 2006 med Bolton, men Benitez skal ifølge avisen ønske å bytte vekk urokråka El-Hadji Diouf for å sikre seg sin landsmann.