Tålmodige Liverpool i Frankrike

Gérard Houllier avviser at man vil spille mer offensivt enn vanlig i Europa. Emile Heskey og John Arne Riise er klare igjen. Sunderland vil låne John Welsh. Resultat i Marseille avgjør påskeprogrammet.

- Det er bare halvspilt

Liverpools manager avviser i dag at selv om de røde er nødt til å score mot Marseille på torsdag, etter å ha spilt 1-1 på Anfield, så vil man jakte mål på noen annen måte enn under tidligere kamper i Europa:  - For øyeblikket er vi ute av turneringen, så vi vet hva vi må gjøre.  Guttene ønsker å markere seg, fordi vi hørte hvordan spillerne til Marseille sang i garderoben etter den første kampen.

- Vi vet at det bare er halvspilt.  Vi vil reise dit med et spesielt mål, og vi vil fokusere på det.  Vi spilte ikke spesielt bra i den første kampen, og jeg vet ikke hvorfor.  Det er likevel ikke slik at vi må jakte på et par scoringer tidlig i kampen.  Jeg har tro på at dersom vi spiller slik vi alltid har gjort i Europa vil vi score, fordi vi har gjort mål i de fleste bortekampene i E-Cupene.

- Den siste gangen jeg var manager for et lag i Marseille, vant jeg 2-1 med Paris St. Germain.  Det ville vært fint om vi kunne klare et slikt resultat nå.

Liverpool vil spille foran Frankrikes mest lidenskapelige supportere på torsdag, men det bekymrer ikke Houllier:  - Vi kan lære av reaksjonen til Barthez i den første kampen.  Han fikk mye pepper fra tribunen, men han beholdt fokus og ble trolig bare ekstra motivert av det.  Det vil være 65.000 tilskuere på stadion, men vi har vist tidligere at vi er sterke under slike forhold.

 

Riise og Heskey med til Frankrike

John Arne Riise og Emile Heskey vil begge være med troppen til Frankrike.  Riise er bra av sin smell i hodet, mens Heskey trolig blir friskmeldt av sin ankelskade.  Anthony Le Tallec og Vladimir Smicer er fortsatt uaktuelle p.g.a. skader.  Ungguttene Carl Medjani og Zak Whitbread er kalt inn i troppen.

 

Låneopphold for Welsh?

Ifølge nettstedet The Liverpool Way håper Sunderland å hente inn John Welsh på lån etter at man har fått sin midtbanespiller Jeff Whitley suspendert i fem kamper.  Liverpool skal ikke være uvillig til å la reservelagets kaptein få mer erfaring med førstelagsspill, og Welsh er ikke med i troppen som reiser til Marseille.  Han spiller isteden i kveldens Liverpool Senior Cup semifinale mot Runcorn.

 

Snart Charlton-dato

Liverpool sier i dag at en endelig dato for hjemmekampen mot Charlton vil først vil avgjort etter at man vet resultatet fra returkampen mot Marseille på torsdag.  Da vil man ventelig også få en bekreftet spilletid for bortekampen mot Arsenal.  Det er ventet at dersom Liverpool avanserer i UEFA-Cupen vil de røde kun spille mot Arsenal i påsken, og at kampen på Highbury spilles på søndag.