To ukers frist fra Thailand

Liverpool-styret får to uker til å svare på thailandsk tilbud. Liverpool-back skifter landslag. Optimistisk Steven Gerrard, som ble spyttet på. Siste om nytt om eventuelt salg.

Thailenderen Paiboon Damrongchaitham har gitt Liverpools styre to ukers frist til å svare på hans tilbud om investering i klubben. Damrongchaitham kom på banen etter at Thailands statsminister Thaksin Shinawatra ga opp sitt lignende investeringsprosjekt forrige uke. I motsetning til statsministeren tenker medieselskapsdirektøren å bruke private midler til sin investering. Investeringen antas å tilsvare 30 prosent av Liverpools aksjer. På sin side håper GMM Grammy-sjefen å kunne benytte Liverpool-navnet i markedsføring av sine produkter i Asia. I tillegg skal han ha ytret ønske om å repetere Asia-turneringen som Liverpool deltok i for to somre siden.

 

Målkåt tsjekker

Etter Milan Baros’ mål mot Tyskland i går, er tsjekkeren oppe i tre EM-mål og jakter dermed på toppscorertittelen. Kun Englands Wayne Rooney og Nederlands Ruud van Nistelrooy har scoret flere mål, med sine fire. Baros kan på sin side skilte med 19 mål på 28 landskamper totalt, samt ikke minst scoring i sine fem siste kamper for landslaget. Det siste for øvrig i skarp kontrast til lagkamerat Michael Owens fraværende scoringsform…

 

- Vi kan vinne EM

Owen, Steven Gerrard og Jamie Carraghers England møter i kveld Portugal til det som må en av årets største publikumskamper. På spill står sjansen til å spille semifinale i EM, og dét har Steven Gerrard tenkt til å gjøre.

- Det er svært spennende å være igjen som et av åtte lag. Dessuten tror jeg vil er god nok til å gå hele veien og vinne mesterskapet, sier midtbanespilleren optimistisk.

Men altså, som nevnt i går: ikke et ord om hvilket klubb han vil spille for til neste sesong... Siste nytt om i den forbindelse, er at Chelsea skal ha tilbudt £20 millioner i tillegg til Damien Duff og Scott Parker i bytte for Gerrard. Så vidt liverpool.no erfarer, kan dette være mer enn løse rykter. Før vi slipper Liverpool-kapteinen helt (i denne saken), legger vi til at Alexander Frei, spilleren som spyttet på Gerrard, skal ha innrømmet sin synd overfor Sveits’ pressetalsmann Pierre Benoit. Han, på sin side, skal ha lovet å holde tett, men har nå fortalt om Freis bekjennelse. Spilleren ble utestengt i Sveits’ siste EM-kamp, og Uefa vil vurdere nye videobevis til neste måned.

 

Landslagsskifte

Liverpool-forsvareren Djimi Traore ble født i Frankrike, men har nå bestemt seg for å spille for Mails landslag i fremtiden. Dette kan han gjøre fordi hans far er fra Mali.

- Jeg håper det kan bidra til å skyte fart i karrieren min, enten den fortsetter i Liverpool eller en annen klubb, sier Traore, som er linket til West Bromwich. På landslagsfronten kan vi også ta med at Liverpools tidligere storkeeper Bruce Grobbelaar ser ut til å returnere til stillingen som trener for Zimbabwes landslag. Det blir dermed tredje gang at ex-keeperen overtar ansvaret for laget.

 

Ryktebørsen

Det bare måtte komme. Nå ryktes Tsjekkias kreative midtbanestrateg Tomas Rosicky å være i Rafael Benítez’ søkelys, noe han for øvrig skal ha vært allerede da spanjolen trente Valencia. Det var han i så fall ikke alene om, for også Gérard Houllier var en stor beundrer av 23-åringens spillestil. I den forbindelse innrømmet Rosicky at han godt kunne tenke seg å ta turen til Merseyside. Spilleren skal iallfall ha et sterkt ønske om å gå til en større klubb enn Borussia Dortmund, så linken er ikke helt usannsynlig. Rosicky har tidligere vært verdsatt til omtrent £4 millioner, men den prisen kan nok stige slik spilleren ter seg i Portugal.

 

Terminlista på vei

Klokka 11:00 i dag vil neste sesongs terminliste offentliggjøres. Vi følger selvfølgelig begivenheten her på liverpool.no, men dersom du står på farten anbefaler vi vår sms-tjeneste LFCUPDATE, som du får ved å sende nettopp dette ordet til nummeret 1984.