Tsjekkisk Liverpool-aften

Smicer matchvinner da Tsjekkia vendte 0-2 til 3-2 mot Nederland. Baros scoret et og hadde en målgivende. Tsjekkia er gruppevinner og spiller kvartfinale neste søndag. Smicer i ekstase. Kun uavgjort for Hamann mot Latvia.

I Aveiro vartet Tsjekkia og Nederland opp med EMs beste kamp hittil. Nederland ledet 2-0 etter 20 minutter, men Tsjekkia kom tilbake og vant 3-2. Baros og Smicer scoret de to siste målene og Baros var nest sist på ballen ved det første. Tsjekkia er dermed gruppevinner før siste gruppespillskamp. Kvartfinalen spilles mot toeren i gruppe C, hvor Sverige, Danmark og Italia gjør opp om de to øverste plassene, søndag 27.juni kl. 20.45 på Estádio do Dragão i Porto.

Tsjekkia startet opphentingen mot Nederland etter 23 minutter. Baros snapper en feilpasning ved midtstreken. Han utfordrer Stam, og bare en takling i siste liten hindrer en god avslutning. Baros vinner imidlertid ballen tilbake og får sendt den videre til Koller, som avslutter iskaldt.

Minuttet senere bytter Karel Bruckner inn Smicer for en forsvarsspiller. I det 71.minuttet utligner Tsjekkia. Nedved spiller en langball til lange Koller. Borussia Dortmund-spilleren bryster ballen ned til Baros, som klistrer ballen i venstre hjørnet fra ca. 16 meter.

Nederland blir redusert til 10 spillere tre minutter senere da Heitinga får sitt andre gule kort. Tsjekkia sikrer seieren med kort tid igjen på matchuret. Baros drar opp et angrep, spiller ballen videre til Heinz, som fyrer løs mot van der Sar fra 25 meter. Returen havner hos Poborsky. Han legger inn til en umarkert Smicer på 5-meteren. Liverpool-spilleren kan enkelt sette ballen i det tomme buret. I tillegg til scoringene var det tre avslutninger i treverket – en til Nederland og to til Tsjekkia, og en rekke øvrige gode sjanser. Blant annet fikk Vladimir Smicer et fantastisk skudd reddet av van der Sar.

Matchvinner Smicer var i ekstase etter seieren.

- Vi viste karakterstyrke ved å komme tilbake fra 0-2 mot et så godt lag som Nederland. Jeg er fornøyd med å score, og det er en god følelse å være i kvartfinalen.

Milan Baros forklarer Tsjekkias offensive satsning mot slutten av kampen.

- Vi visste at dersom vi slo nederlenderne, så var vi videre. Derfor gikk vi for seier, uttaler Baros.

Toppscorer i EM og blant topp ti i Tsjekkia

Baros har dermed to scoringer i EM, og er så langt delt toppscorer i mesterskapet sammen med ytterligere fem spillere. Ikke nok med det. I en alder av 22 er han inne på listen over de ti mestscorende i tsjekkisk/tsjekkoslovakisk landslagshistorie. Her finner vi også Smicer, og tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger. Baros har 18 nettkjenninger på 27 landskamper.