Ulvejakt kan gi viktige ligapoeng

Liverpool må unngå å bli ulvemat for å klatre videre på tabellen. Arsenal utligner rekord? Middlesbrough fikk godt betalt etter forlik i Ziege-saken. Medjani på U-19?

De røde kan innta den verdifulle 4. plassen med seier over bortesvake Wolverhampton Wanderers senere i ettermiddag. Bare seier er godt nok for å vinne ”ligaen” bare de tre topplagene. Først senere i kveld vil vi få vite hvor god dagens resultat er, når oppgjøret Newcastle-Charlton er ferdigspilt (starter kl 18.30). Houllier kan igjen vise til en imponerende skadeliste med spillere som Finnan, Cheyrou, Kirkland, Smicer, Le Tallec og trolig også Diao ute. Men med kaptein Steven Gerrard spilleklar, etter å ha fått en smell mot Pompey i midtuken, bør Liverpool likevel klare å overliste nedrykkstruede Wolves. Ulvene har ikke vunnet på 14 bortekamper, og scoret kun syv ganger på utebane.

Det er ventet at Houllier bruker laget som slo Portsmouth. De eneste valgmulighetene han har er å bytte eventuelt Henchoz med Biscan eller å sette inn Baros for Heskey. Mange føler med den unge tsjekkeren, som har vært blant våre beste spillere i alle kampene han har spilt etter comebacket. Managerens vurdering er trolig at Heskey/Owen går bedre sammen. Det er det en viss fornuft i selv om tålmodigheten med spissen Emile Heskey for lengst har rent ut. Dersom Emile forsetter med å stå høyt på motstanderens banehalvdel og utfordre mellomrommet, uten å falle for dypt – kan det fortsatt være håp? Houllier mener tydeligvis at det gir en bedre balanse, selv om Milan Baros isolert sett er mye mer direkte og målfarlig i spillet sitt.

 

Liverpool v Wolves (totalt)
Liverpool vunnet 42, Wolves 29, 17 uavgjort

 

Liverpool v Wolves (på Anfield)

Liverpool vunnet 28, Wolves 8, 7 uavgjort.

 

Kampen mot Wolves går ikke på TV. Du kan følge vår SMS-oppdatering ved å sende meldingen "varsle LFCLIVE" til 1984.

 

Arsenal utligner? – Boro fikk betaling

Med uavgjort eller seier mot Bolton i dag vil Arsenal utligne den gamle Leeds og Liverpool-rekorden på 29 ligakamper uten tap fra sesongtap. Neste helg møter for øvrig ligalederen Manchester United, og må altså unngå tap også der, for å ta over den ”uslåelige” rekorden. Leeds United satte sin rekord i 1973-74, mens Liverpool kamprekke skriver seg tilbake til 1987-88.
Lokalavisen i Middlesbrough skriver at klubben nå har mottatt en ”syv-sifret” kompensasjon fra Liverpool for overgangen til Christian Ziege. Lenge så det ut som om tvisten kom til å havne i ”High Court” i London, men for et par uker siden inngikk partene er forlik. Innholdet i avtalen er konfidensielt, men det blir antatt at de helrøde måtte betale Boro mellom £1-2M. Anfield-klubben har også tatt på seg å betale Middlesbroughs advokatutgifter.

Medjani i aksjon for U-19

18-årige Carl Medjani spiller trolig for U-19 i bortekampen mot Crewe i ettermiddag. Ungutten som har brukt tid på å finne seg til rette i England, har kun spilt én gang tidligere for juniorlaget denne sesongen. David Raven, Darren Potter og Robbie Foy spiller trolig også kampen for et toppet lag fra akademiet.

 

Klokken 13.20 sendes programmet ”Keegan on Keegan” på Viasat Sport 3.