«Årets lag»-kåring uten Liverpool-spillere

Mens Manchester United har fem spillere på laget. Seks millioner kroner - fra: fotballfond, til: tsunamiofrene. Kampdato for unggutta.

Idet sesongen er omtrent halveis, er ikke en eneste Liverpool-spiller blant det Actim Stats mener er det beste laget så langt i sesongen. Actim Stats er Premier Leagues offisielle statistikkbyrå.

Både Manchester City og Bolton har derimot spillere med på laget, henholdsvis Joey Barton og Kevin Nolan.

Laget baserer seg på statistikk over de beste spillerne i de ulike lagdelene keeper, forsvar, midtbane og angrep.

Overraskende nok er José Reina (bildet) den eneste røde som plasserer seg på topp fem. Men selv han blir slått av to spillere: Edwin van der Saar (Manchester United) og Petr Cech (Chelsea).

Disse to klubbene dominerer for øvrig også «årets lag», med til sammen ni av spillerne i elleveren.

I en videre oversikt, som omfatter alle lagdeler samlet sett, kommer Steven Gerrard først på 18. plass. De neste røde på lista – José Reina og Steve Finnan – dukker først opp på 29. og 34. plass.

Akkurat hvordan Actim regner ut indeksene sine, er ikke kjent. Men det er på det reine at spillerne får poeng for spilletid, egne bidrag (taklinger, pasninger, mål osv.) og sluttresultat. Les mer om dette her.

Vellykket innsamling
I påska sparket en gruppe veteranfotballspillere i gang en innsamlingaksjon på Anfield. Pengene skulle gå til ofrene etter tsunamitragedien i Sørøst-Asia.

Nå slås det fast at kampanjen, som fikk navnet Tsunami Soccer Aid, har vært en stor suksess. Hele £515 961, eller over seks millioner kroner, er samlet inn og sendt til de trengende i det katastroferammede området.

Kampdato for unggutta
Liverpools fjerderundekamp i FA Youth Cup vil bli spilt 19. januar klokka 20.00. Motstander er Ipswich, etter at Cardiff ble beseiret i cupens tredje runde.