- Avslapping er nøkkelen

Ian Rush mener det er viktig for spillerne å slappe av dagene før finalen. Ancelotti mener Milan skal være klare til tross for tøff sesong. Ancelotti hyller Benitez. Få skadeproblemer for Milan.

Ian Rush, som selv har spilt i to Serievinnercup-finaler, råder Liverpool-spillerne til å slappe mest mulig av før Champions League-finalen neste onsdag. Det beste vil være å unngå å tenke på kampen de kommende dagene.
- De neste få dagene vil føles som en evighet for Liverpool-spillerne i påvente av den største kampen i deres liv. Å forberede seg til en kamp av en slik størrelse kan være et problem. Mitt råd er bruke de neste dagene til ikke å tenke på den. Hvile er essensielt. I 1984 tok Joe Fagan oss med til Israel for en liten pause før vi reiste til Roma. Hans syn var at vi alle visste hva som ble forventet av oss og for mye trening ville få negativ virkning. Det er en fare for at man kan bekymre seg for mye om kampen. Det kan også være veldig kjedelig for spillerne å høre de samme rådene i ti dager under oppbygningen til kampen. Jeg vet at Rafa Benitez ikke kommer til å ta med seg spillerne utenlands, men jeg er sikker på at han og hans stab vil ha sine egne ideer om hvordan de skal få troppen til å slappe av. Liverpool organiserer mange utekvelder nå, hvor spillerne kan organisere aktiviteter som go-kart. Det kalles lagbinding, men det handler mer om å slå ut håret. Selvsagt har tidene forandret seg siden 1984, men i utgangspunktet er prinsippene de samme. Det er tid og stunder for å arbeide hardt, men å gi spillerne frihet til ta det med ro er vel så viktig. Selvsagt er det i løpet av 90 minutter den 25.mai som vil avgjøre, men jeg kan forsikre dere om at det som skjer mellom nå og da, er svært viktig. Et uthvilt Liverpool-lag har en langt større sjanse enn et utbrent lag grunnet nervøsitet.

- Milan vil være tilbake i form

AC Milan-trener Carlo Ancelotti innrømmer at de har slitt med formen i det siste, men insisterer på at laget vil være tilbake på sitt beste i neste ukes Champions League-finale mot Liverpool.
- Vi har hatt noen problemer de siste ukene og vi har hatt det vondt i det siste, sier Ancelotti om laget som ikke har vunnet på tre kamper, og som til helgen kan komme til å se Juventus ta hjem seriemesterskapet.
- Vi har en hel uke til å forberede oss til finalen på, og vi vil være godt forberedt. Vi vil ankomme finalen i god form.

Trekker paralleller til finalen for to år siden
Ancelotti sier de vil være like klare til årets finale som til den de vant mot Juventus på Old Trafford for to sesonger siden, selv om de har hatt en tøffere sesongavslutning nå.
- Vi kommer til å ha den samme skarpheten som vi hadde i finalen i Manchester. Vi vil kunne spare noen spillere, men det er opp til oss nå. Forrige gang var vi ute av kampen om ligatittelen mye tidligere og hadde bedre tid til forberedelser. Jeg tror kampen mot Liverpool vil bli svært lik den mot Juventus. Det vil ikke overraske meg om kampen går til straffesparkkonkurranse. Til en slik er det ikke mye man kan forberede, men vi trener på straffer på treningene. Men i en kamp, og spesielt i finalen, har det mye med psykologi å gjøre og forholdene man møter, så det blir ikke lett.

Ancelotti hyller Benitez

Ancelotti er full av lovord for det Benitez har fått til i sin første sesong i Liverpool.
- Liverpool er et lag jeg liker. De er godt organisert. De har ideer uansett om de forsvarer seg eller angriper. Liverpool har hatt problemer i den hjemlige serien. De har hatt mange spillere skadet, og har ikke hatt mulighet til å kombinere begge turneringer. Men akkurat som Milan, er de glade for å ha nådd e-cup-finalen. Benitez har gjort en veldig god jobb med Liverpool. I hans første sesong har han tatt dem til Champions League-finalen. Han har vunnet taktiske triumfer mot Chelsea og Juventus. Så jeg har stor respekt for ham.

Kun Ambrosini på skadelista

Massimo Ambrosini sliter med en lårstrekk og er eneste spilleren på skadelista for AC Milan. Midtbanespilleren scoret reduseringsmålet mot PSV Eindhoven, noe var nok til å sikre finaleplassen for milaneserne.
- Det vil bli vanskelig for ham å bli friskmeldt, sier Ancelotti.
Spissen Filippo Inzaghi har mistet store deler av sesongen, men er klar for spill.
- Inzaghi er bra og han er tilgjengelig. Faktumet er at han er en av de mest uthvilte spillerne i troppen siden ikke har spilt så mange kamper denne sesongen, avslutter Milan-treneren.