- Jeg vil bli her i 20 år

Rafa håper på mange trofeer de neste ”20 årene” på Anfield. Rafa er ”the Liverpool Way”, sier Parry. Riise hyller Benitez. Carra 10 ganger bedre enn det jeg var, sier Alan Hansen. Finnan: -CL-gevinst fremfor 4.plass.

Rafael Benitez tror at Champions League-finalen kun vil bli den første av mange finaler de neste ”20 årene” han vil være i managersetet på Anfield.

- Som manager er jeg ung, og dersom jeg er i Liverpool i 20 år til, så håper jeg å komme til flere finaler og vinne mange trofeer, sier Benitez. Jeg vet ikke om jeg blir her så lenge, men jeg håper det. Når man er lykkelig her, vinner man, og du ser på supporterne. Så hvorfor skal man ikke ønske å bli her så lenge? Jeg forventet at klubben skulle være lik dette da jeg kom, men bare da jeg opplevde kvelder som mot Arsenal og Olympiacos innså jeg hvor bra den er. På tirsdag snakket man om St. Etienne i 1977, men for oss er det viktigere fordi det handler om nåtiden og fremtiden. Jeg har aldri sett lignende supportere enn dem mot Chelsea. Det var fantastisk.

 

Parry om Rafa

Chief Executive Rick Parry mener Rafael Benitez fortjener å være i Champions League-finalen etter en meget vanskelig sesong, og beskriver spanjolens arbeidsmetoder som ”the Liverpool Way”.

- Jeg er overlykkelig på Rafas vegne, absolutt overlykkelig. Han fortjener det mer enn noen annen etter det harde arbeidet han har lagt ned og alle opp- og nedturene han må ha håndtert denne sesongen. Han har måttet gjennomgå mye. Dette kan bare starten på ting under Rafa. Rafa er ung og sulten. Han ønsker å ta klubben fremover. Han lever og puster for fotballen, og er ydmyk og genuint sett en hyggelig kar, men han er likevel ikke redd for å ta avgjørelser. Han er definitivt ”the Liverpool Way”.

Rick Parry mener også at stemningen var bedre på tirsdag enn mot St. Etienne i 1977.

- Jeg antar at den siste kampen alltid er den beste, men jeg var også her mot St. Etienne i 77. Atmosfæren var bedre enn den gang.  Lyden var vedvarende. Jeg trodde at det ville bli vanskelig å slå atmosfæren som var mot Juventus, men det var aldri en pause, aldri stillhet.

 

Riise imponert over Benitez

John Arne Riise er mektig imponert over sin manager Rafael Benitez.

- Rafa er den beste manageren i verden. Taktisk er han utrolig. Det er så mange ting han vurderer perfekt,  og med måten han forbereder og tar ut laget på gir oss mye selvtillit. Jeg vet at spillerne ønsker å spille under ham, og han fortjener mye kreditt for hva han har gjort i sin første sesong i England. Alle kjenner systemet, hva de skal gjøre og hvordan de skal gjøre det. Han forteller oss med mange detaljer hvordan han ønsker at vi skal spille. Vi forsøker bare å utføre disse instruksjonene. I løpet av sesongen har vi lært mye, og vi kan knappt vente på neste sesong nå. Vi har stor tro på at vi kan dra til Istanbul og hente hjem trofeet. Vi har beseiret noen gode lag, og vi kan gjøre det igjen.

 

- Carragher 10 ganger bedre enn det jeg var

Anfield-legenden Alan Hansen er blant mange regnet som den beste forsvarsspilleren i klubbens historie, men selv mener han at han aldri var i nærheten av det Jamie Carragher presterer. Carragher har vært en Liverpools beste spillere denne sesongen, og spilte kanskje sitt livs kamp mot Chelsea tirsdag.

- Den mest fremtredende spilleren for meg på tirsdag var Jamie Carragher i hjertet av Liverpools forsvar, sier Hansen. – Carragher er 10 ganger bedre forsvarer enn det jeg noen gang kunne bli. Han er en helt annerledes spiller. Han er en stor forsvarer, noe jeg ikke var. Mine styrker var med ballen, plasseringsevne og hurtighet. Måten han holdt Chelsea i tømmene på var utrolig. Jeg sitter her i æresfrykt for hvor mange ganger han brøt, blokkerte og dekket. Jeg tror hvis vi ser på Liverpools storheter gjennom årene – og det har vært mange – er Carragher der blant de beste. Når man spiller i slike storkamper, er det en presset situasjon. Man lærer å spille under press og det forbedrer utvilsomt spillet ditt. Vi har sett det hos Chelsea med Frank Lampard og John Tery. Det har forbedret dem, og nå hjelper det Carragher. Han nyter utvilsomt storkampsatmosfæren. Jamie har alltid vært Herr Stabilitet, men denne sesongen har han vært utrolig på det området, og i kampene mot Juventus og Chelsea har han løftet seg til heltestatus. Han fortjener all hyllest.

Hansen bruker også anledningen til å rose Rafael Benitez.

- Rafael Benitez fortjener de sterkeste hyllester for hva han har oppnådd denne sesongen. Taktikken mot Chelsea var perfekt. Dette vil gi ham mye å gå på i søken etter å få til det han vil. Å vinne Champions League vil forandre hele tankemåten i klubben. For 10 uker siden var jeg pessimistisk på Liverpools vegner. De så ut til å være milevis unna de tre beste. Nå bør da ha fått selvtillit til å kappe ned på avstanden.

 

Finnan ønsker CL-gevinst fremfor 4.plass

Mye er diskutert rundt hvem som eventuelt skal ha den siste CL-billetten i England dersom Liverpool vinner turneringen. Skal Liverpool få mulighet til å forsvarer tittelen eller skal plassen gis til laget som ender på 4.plass? Steve Finnan er imidlertid ikke i tvil om hva han foretrekker, og at AC Milan er favoritter i finalen, skader heller ikke.

- Jeg foretrekker å vinne finalen fremfor å havne på 4.plass. Forhåpentligvis vil det også være nok til å komme med neste sesong. Over to kamper mot Chelsea så fortjente vi å gå til finalen. Vi holdt nullen i to kamper og scoret ett mål. Taktisk sett, så gjorde vi det riktige. Vi var like ved å ryke ut mot Olympiacos, men etter det har selvtilliten vår økt. Vi er ”underdogs” i Istanbul, men slik har det vært gjennom hele turneringen. Så hvorfor bekymre oss for det nå?