- Vi har ikke stor nok tropp

Rafael Benitez mener at suksessen i Champions League har gått ut over prestasjonene i ligaen. Spill i Europa sikret. Slovakisk dommer i morgen. Flere spillere usikre for Chelsea.

- Behøver sultne spillere

Rafael Benitez mener at Liverpool for øyeblikket ikke har en stor nok tropp til å håndtere både ligaspill og Champions League.  Mens de røde har hatt suksess i Mesterligaen har man en begredelig statistikk i ligakamper spilt i etterkant av oppgjør ute i Europa.  Manageren er klar over at man må forandre dette til neste sesong, både ved at man blir sterkere og får inn sultne spillere.

 

- For seks måneder siden hadde vi ikke en tropp som kunne konkurrere på to fronter, både i ligaen og i Champions League.  Det er fortsatt situasjonen.  Hvis du spiller én kamp i uka er det lett å forberede laget til den kampen, men kanskje har vår suksess i Champions League vært et problem i Premier League.  Det er godt å være i semifinalen, men det har vært farlig for vår ligaform.

 

- Vi har slitt i fysiske kamper som mot Crystal Palace og Middlesbrough.  Dette har vært et problem for oss gjennom hele sesongen og vi har ikke vært i stand til å kontrollere det.  Vi har tapt mange bortekamper på en lignende måte som mot Palace og vi behøver å lære for fremtiden.

 

- Neste sesong er det behov for å forandre på ting.  Vi må bli sterkere, både i forhold til vårt fysiske spill og vår innstilling.  Dersom du skal vinne titler trenger du en større tropp.  Det er et faktum.  Det dreier seg ikke om å ha mye penger, selv om det gjør det lettere.  Problemet er å finne sultne spillere.

 

 

Klar for minst UEFA-Cup

Liverpool er i praksis klar for spill i Europa neste sesong.  Det er fortsatt håp om at Champions League spill kan sikres gjennom 4.plass i ligaen, eller ved en ekstra plass dersom man skulle hente hjem tittelen, men i verste fall er man sikret en plass i UEFA-Cupen.  Plasseringene 5-7 i Premier League denne sesongen gir innpass til UEFA-Cupen, og siden Middlesbrough og Tottenham møtes førstkommende helg kan disse lagene begge teoretisk ende opp på 55 poeng.  Liverpool har imidlertid en bedre målforskjell, og skal ende foran selv om man skulle tape de to siste kampene mot Arsenal og Aston Villa.

 

 

Lubos Michel er mannen i sort

Det blir slovakisk dommer i heksegryta på Anfield i morgen.  Lubos Michel vil være pipeblåser i kampen mot Chelsea.  Terje Hauge har for øvrig blitt satt opp i den andre kampen mellom PSV og Milan.

 

 

Spørsmålstegn ved flankespillere
Det største spørsmålstegnet ved morgendagens laguttak er hvorvidt Chelsea får klare sine lynvinger Damien Duff og Arjen Robben.  Duff sliter med en hamstring skade og virker mest usikker, mens Robben selv bedyrer at han ikke er hundre prosent klar av sin ankelskade men er villig til å spille:  - For kroppen min vil det være best med hvile.  Jeg spilte på onsdag, men jeg var ikke hundre prosent.  Jeg kom innpå og etter ti minutter var ankelen ganske vond.  Det var vanskelig å fortsette, og jeg kunne ikke gjøre noe farlig, drible eller noe annet spesielt.  Jeg vet at jeg ikke er hundre prosent, men du vet at du må spille nå.  Liverpool er en så viktig kamp.  Jeg vil selvfølgelig prøve, men det er en risk.

William Gallas sliter med en strekk i ryggen, og John Terry fikk en smell i hodet i siste kamp mot Bolton, men begge regnes å bli spilleklare til Anfield.