Baros vrakes

Liverpool Echo skriver i dag at Rafael Benitez kommer til å vrake Milan Baros fra startoppstillingen i morgen, og at tsjekkeren går en usikker fremtid i møte på Anfield. Rafa vil kvitte seg med Nunez. TNS klar til kamp.

Liverpool Echo skriver i dag at Milan Baros ikke vil figurere i Rafel Benitez sine planer når han skal sette opp laget til 1.kvalifiseringsrunde i Champions League mot Total Network Solutions i morgen, og at dette understreker at tsjekkeren går en høyst usikker fremtid i møte på Anfield. Chris Bascombe skriver at Rafa ikke ønsker at Baros skal bli ”cup-tied”, slik at hans salgsverdi går ned før transfervinduet stenges, og drar parallellen til Michael Owens situasjon for knapt et år siden. Klubben ønsker altså ikke at han skal bli mindre attraktiv for potensielle kjøpere som ønsker å bruke han i Champions League på et senere stadium i turneringen, og Baros vil derfor måtte ta til takke med en plass på benken når de røde løper ut på Anfields grønne gress i morgen kveld.

Det er ikke ventet at Rafael Benitez vil offentliggjøre sitt lag før i morgen, men han skal i følge Echo helt klart ha antydet at Baros vil slite med å få plass i startoppstillingen. – Nå som Morientes er i god kampform igjen, og tilgjengelig for spill i europacupene, har vi flere muligheter. Vi må se på hvor mange spillere vi ønsker å ha i stallen, og velge de riktige spillerne for denne kampen, siteres Benitez i dagens Echo.

Benitez vil kvitte seg med Nunez
Rafa Benitez bekrefter også at han har snakket med Antonio Nunez, og sagt at han vil bli solgt om de røde mottar et akseptabelt bud. – Jeg har snakket med Nunez og forklart at vi prøver å finne en ny klubb for han. Men for øyeblikket har vi ikke mottatt et tilbud vi kan akseptere. Celta Vigo er interessert i han, men vi har andre muligheter, uttaler manageren.

- Ta vare på den gode følelsen
Rafa håper for øvrig at hans spillere skal klare å ta med seg den gode følelsen fra fjorårets turnering, når Champions League-sirkuset sparkes i gang igjen i morgen. – Det er viktig at spillerne er stolte over hva de oppnådde i fjor, men samtidig skal de ikke bli høye på pæra ute på banen. Jeg håper spillerne bruker de gode minnene konstruktivt, at det gir dem selvtillit uten at de blir arrogante. Spillerne vet at de kan klare oppgaven, og det de oppnådde i fjor bør være et grunnlag for oppnå enda mer i år.

Det er tydelig at Liverpools spanske sjef ønsker mer luftstyrke i troppen, i og med at han ønsker å hente Peter Crouch, og han skal overfor Echo også ha antydet at Mohamed Sissoko nok blir mer involvert enn mange tror.

- Det er viktig for laget at spillerne vet hva jeg forventer av dem til enhver kamp, og de må skjønne at det er derfor jeg prøver å bygge en stall som gir oss flere valgmuligheter. Når vi spiller på Anfield vil vi alltid prøve å angripe og være offensive, og vi vet at vi da møter mange lag som vil gå ut defensivt. På bortebane er det annerledes, og i fjor var det kamper på bortebane som vi ikke klarte å styre selv mot de antatt svakere klubbene. Slike kamper kan du vinne ved å spille på helt bestemte måter. Da trenger du ofte helt andre spillertyper enn de du bruker til vanlig, sier Benitez.

- Nå mener jeg at troppen gir meg flere muligheter enn i fjor, og jeg tror dermed vi vil styre flere kamper og være sterkere. Spillernes holdninger er ikke noe problem, men jeg føler at vi må være tøffere som lag skal vi ikke tape så mange kamper, spesielt på bortebane. Det er derfor vi skifter ut en del personell nå i sommer, og bringer inn nye med kvaliteter vi ikke har for mye av fra før. Zenden og Reina er gode proffer, og Sissoko vil gi oss mye styrke. Når folk ser hvor rask Mark Gonzales er, skjønner de at han sammen med de andre nykommerne jeg nevnte vil løse mange av problemene vi hadde i fjor, legger han til.

- Morientes er også som en ny spiller. Alle som ser han trene, ser hvor fantastisk en spiller han er. Han vil være bedre, og score mange mål.

Benitez velger heller å se mulighetene i stedet for bakdelene med at Liverpool nå må ut i en ekstra tidlig seriestart. – Kommer vi oss helskinnet gjennom kvalifiseringsrundene, vil vi være ekstra skarpe når ligaspillet starter. Men først må vi gjennom denne første kvalifiseringsrunden. Vi kan ikke ta det for gitt at vi går gjennom seks kamper uten riper i lakken. Kampen mot Wrexham ga oss en god lærepenge. Vi må være forsiktige. Vi gjorde fire mål, men slapp også inn tre. Vi har ikke så mye trening bak oss ennå, og er ikke maksimalt forberedt. Som manager liker jeg heller ikke kamper der folk sier det vil bli lett for oss. I fotball går sjelden alt etter oppskriften.

- Det vil være for lettvint av meg å si nå at vi skal vinne ligaen eller Champions League igjen. Jeg ønsker ikke å gi folk falske forhåpninger. Det som er viktig er at vi forbereder laget maksimalt til hver kamp, og at vi kjemper for å vinne hver gang vi spiller. Dersom vi begynner bra vil vi spille på oss selvtillit, og det er jo ingen grunn til at vi ikke kan vinne troféer. Men fokus må hele tiden være på førstkommende kamp. Deretter kan vi snakke om hva vi kan oppnå senere. Vi må la fotballen vi leverer tale for seg selv. Det er den rette måten å gjøre det på.

TNS-kapteinen klar for Anfield
TNS kaptein John Leah sier til liverpoolfc.tv i dag at hans lag går ut på Anfield uten frykt i morgen kveld. Han ser fram til kampen, og peker på at hans lag har erfaring med Premier League-motstand. Rett nok gikk de på et 5-0 tap mot Manchester City i UEFA-cupen i fjor, men Leah tror hans lag skal klare brasene minst like bra på Anfield.

- Vi lærte mye av å spille mot City. Spesielt det å spille foran et stort publikum. Vi må nå skyve bort alle andre tanker, og kun fokusere på Liverpool-kampen. Vi gjorde en god jobb mot City, men måtte betale dyrt for individuelle feil. Det er stor forskjell når det gjelder fart og kvalitet på dette og den fotballen vi er vant med til daglig. City var alltid to trekk foran oss. Vi er i god nok form, og skal bite fra oss så godt vi kan mot Liverpool.

- Det har vært mye prat om denne kampen, og mye medieinteresse, så vi må ikke miste fokus. Vi vet det skal være klasseforskjell på lagene, men det kan vi ikke tenke på. Jeg hadde en rar følelse av at vi kom til å trekke Liverpool før trekningen, og det blir helt utrolig å skulle spille mot Champions League-vinnerne. Da jeg så finalen på TV tok jeg først flere drinker i sorg, deretter ditto i glede, sier en spøkefull Leah.