Benitez fortsatt interessert i Owen

Rafael Benitez utelukker ikke at det fortsatt kan være aktuelt å kjøpe Michael Owen. Dietmar Hamann mye bedre foran juleprogrammet. Bolo Zenden tilbake. - Liverpool bedre enn jeg trodde, sier Alan Hansen.

Hvorfor Rafa ikke kjøpte St. Michael
Siste kapittel i den store julehistorien i engelsk fotball er at Rafael Benitez kommer med sin versjon av det som aldri ble noe tilbakekjøp av Michael Owen til Liverpool.  Den tidligere toppscoreren på Anfield kommer for første gang tilbake til sin gamle hjemmearena, nå som spydspiss for Newcastle, på 2.juledag.

Ryktene sier at Owen har en klausul i sin kontrakt som gjør at han kan forlate Newcastle etter denne sesongen, etter at 26-åringen valgte St James Park for å være sikret førstelagspill foran VM-sluttspillet i Tyskland.  Rafael Benitez utelukker ikke at Liverpool fortsatt kan være interessert dersom det oppstår en situasjon der Michael igjen blir tilgjengelig.

- Jeg forklarte mine tanker overfor Michael Owen og han visste at det ville ha vært mulig å spille her, sier Liverpools manager.  – Når du går for en spiller må du vite hva han står for og om du kan benytte ham.  Vi visste at vi kunne bruke Michael i Liverpool, han er en som kan spille i hvilket som helst lag.

- Om det kan være aktuelt å hente ham tilbake?  Hvorfor ikke?  Han er en god spiller og gode spiller er alltid interessant for andre klubber.

- Det var flere årsaker til at det ikke ble noen overgang i sommer.  Prisen, timingen, avgjørelsen til Michael og det faktum at vi allerede hadde gode angripere i klubben.  Alle disse faktorene gjorde at det samlet var umulig å forandre situasjonen i løpet av så kort tid. 

- Vi prøvde helt til siste slutt å kjøpe ham, men han valgte å gå til Newcastle fordi han ønsket å spille hver eneste uke.  Dete er en avgjørelse jeg har full respekt for, men fordi Real Madrid hadde et stort bud på bordet var det umulig for oss å kjøpe ham for en så høy pris.


Didi med på rotering
Rafael Benitez er klar på at han vil benytte mest mulig av spillertroppen under et juleprogram hvor det spilles fire kamper på åtte dager i Premier League.  – Det er umulig at spillere vil være uthvilte og klare igjen til neste kamp om to dager, og det øker risikoen for skader.  Vi må benytte vår tropp og kanskje må vi ta noen sjanser med spillere.  Det er galskap, men det er samtidig noe vi bare må leve med.

Rafa sier at Didi Hamann er mye bedre og antyder at tyskeren vil bli involvert i juleprogrammet, etter at han har slitt med skaden påført av knottene til Michael Essien på Stamford Bridge.  Bolo Zenden har kommet tilbake fra sin kneoperasjon i USA og har begynt opptreningen sammen med fysioterapeutene på Melwood.  Unggutten Darren Potter er også uaktuell med en ryggskade.  De øvrige i førstelagstroppen er skadefrie.


Legende om Owen og LFC
Alan Hansen sier i sin spalte på nettsidene til BBC at kjøpet av Michael Owen har gjort at Newcastle har fått en avslutter i verdensklasse, men at Liverpool og Rafael Benitez har bygget opp et lag som fungerer bedre enn den tidligere midtstopperen på Anfield trodde var mulig på nåværende tidspunkt.

- Som en Liverpoolsupporter villje jeg gjerne hatt Michael tilbake, men jeg kan samtidig forstå begrunnelsen for at Liverpool ikke ønsket å betale £17M for en spiller de hadde solgt for £8M et år tidligere.

- Den debatten er imidlertid historie, fordi Newcastle har fått en glimrende matchvinner mens Rafael Benitez har tatt en annen rute og gjort Liverpool til et mye bedre lag.

- Owen er, ganske enkelt, av verdensklasse.  Se bare på hvert steg han har tatt i karrieren, og hvor han har scoret mål overalt – Liverpool, England, Real Madrid og nå Newcastle.  Med ham på banen er Newcastle et helt annet lag.

- Liverpool har imidlertid greid seg utrolig bra uten ham.  Peter Crouch ble kritisert i starten, men har nå funnet nettmaskene og etablert seg meget bra.  Han er helt tydelig en viktig del av det Rafael Benitez bygger opp, og Liverpools manager har nå fått en god balanse mellom angrep og forsvar.

- Liverpool begynner å likne et klasselag igjen.  Jeg sa før sesongen at deres mål var å bli blant de tre beste igjen og de ligger utvilsomt an til det, og det kanskje tidligere enn jeg hadde trodd.

Liverpool.no og LFCSCSB ønsker våre medlemmer og lesere en Rød Jul og et Fremgangsrikt 2006!