Denne gangen vil han feire

Milan Baros følte seg snytt for feiringen etter forrige finale. Harry Kewell lover bedring. Ydmyk Jamie Carragher. Chelsea-skryt til Steven Gerrard. Slik følger du finalen.

En som vil feire ekstra hvis Liverpool vinner i dag, er Milan Baros. Da Liverpool slo Manchester United i en tilsvarende finale for to år siden, følte han nemlig at han ble snytt for gleden. Årsak: Etter å ha blitt byttet inn i det 62. minutt, ble han tatt ut igjen to minutter før slutt.
- Jeg feiret litt på banen, men var ikke entusiastisk. Da det andre skulle feire videre på hotellet, gikk jeg i stedet til rommet mitt. Det var viktig for meg å være alene, jeg følte ikke for å feire, forteller tsjekkeren om Ligacupfinalen som Liverpool vant 2-0.
Denne gangen håper han å sitte igjen med lystigere minner etter kampen.
- Nå håper jeg det blir min tur til å feire. Jeg vet at det ikke blir som i 2003, sier spissen.


- Vil gi 100 %
Harry Kewell ser på sin side fram mot sin første finale, og han kommer samtidig med en lovnad til Liverpool-supporterne.
- Jeg kommer til å bli bedre, dere har ikke sett det beste av meg ennå, slår australieren fast.
Han vil ikke skylde på skader, men sier han har kjent smerter hele sesongen.
- Men når jeg melder meg spilleklar, som til denne kampen, vil jeg selvfølgelig gi alt, understreker Kewell.

- Følg «Rafa»
Jamie Carragher kommer i dag med interessante uttalelser om spillernes forhold til sin spanske manager.
- Rafael Benítez er vant til å vinne fotballkamper hver uke. Han har vunnet trofeer, og det er det svært få av oss spillere som har gjort. Han trenger ikke å bevise at han duger, men det gjør vi. Derfor er vi nødt til å lytte til ham, for vi ser at han peker ut riktig vei, sier den engelske landslagsspilleren.
Han skjønner også hva som må bli enden på visa hvis en spiller ikke duger.
- Da må vi finne oss i å bli vraket. Med et mulig unntak, er det ingen av oss som er interessante for bedre klubber, sier «Carra» i noe «Rafa» antakelig se på som en defensiv uttalelse.

Skryt til Steven Gerrard
Chelsea-manager Jose Mourinho har benyttet anledningen til igjen å skryte av Steven Gerrard.
- Jeg visste om ham før jeg kom til England, og jeg har bare fått enda mer sans for ham av å se ham regelmessig. Han har alle de ferdighetene en god midtbanespiller trenger, skryter den tidligere Porto-sjefen.
I sommer mislyktes som kjent Chelsea med å sikre seg «Stevie G», tross bruk av kreative metoder. Denne bakgrunnen vil for mange sette en ekstra spiss på dagens oppgjør.

Sånn følger du finalen

Finalen kan sees på TV3 og Viasat Sport 1 fra klokka 16.00. Liverpool.no følger også begivenhetene direkte. Dersom du ikke er i nærheten av en skjerm, anbefaler vi vår sms-tjeneste (kr. 3 per mottatt melding). Send i så fall meldingen LFC LIVE START til telefonnummer 2180.