FIFA-presidenten kritiserer Liverpool

Har for mange utenlandske spillere, mener Sepp Blatter. Liverpool har blitt som Valencia, påpeker John Arne Riise

I forbindelse med det pågående klubb-VM-et har FIFA-president Sepp Blatter gått ut med krass kritikk av blant andre Liverpool Football Club.

- I klubber som Liverpool og Bayern München er det bare en eller to hjemlige spillere. Dette er ikke bra for fotballen, sier sveitseren, ifølge Liverpool Echo.

Nå er det godt mulig at han har et poeng – problemet er bare at han tydeligvis ikke kjenner fakta: Liverpool har flere enn to engelske spillere i førstelagsstallen, og flere av dem er sågar fra Merseyside.

«Nye Valencia»
Da Liverpool møtte Rafael Benitez’ Valencia for tre år siden, ble det en svært spesiell opplevelse for de rødkledde, som knapt fikk låne ballen.

I et intervju med Liverpool Echo skildrer John Arne Riise (bildet) en situasjon som tilsier at Benitez’ Liverpool er blitt som Benitez' Valencia.

– Alle på laget vårt vet akkurat hva de skal gjøre, og så snart motstanderne får ballen, blir de omringet av mange spillere som forsøker å ta den fra dem, sier sunnmøringen.

Venstrekanten skryter særlig av Momo Sissoko i den sammenheng, og han forteller videre litt om «Rafa»s grunnleggende tankegang.

– Målet vårt er å legge press på ballføreren umiddelbart. Det gjør oss svært vanskelige å spille mot. Når vi mister kula, legger vi press på for å vinne den igjen, forklarer Riise.

Han mener Liverpool hele tida har vært godt trent, men at de nå er mer solide og kompakte enn noensinne.

– Vi jobber utrolig hardt, og det tror jeg er grunnlaget for suksessen vi opplever nå. For tre-fire uker siden var vi 15. plass. Nå er vi nummer to, påpeker hardhausen.