Flo om sine landsmenn

Florent Sinama-Pongolle forteller om hvorfor Djibril Cissé klager på sine medspillere, at Momo Sissoko klaget til Rafael Benitez, og gir sitt svar på om Anthony Le Tallec har en fremtid på Anfield.

I et intervju i Liverpool Daily Post snakker Florent Sinama-Pongolle åpenhjertig om sine landsmenn i Liverpool, hvis vi regner Momo Sissoko som ”fransk”.  Han sier i tillegg at han ikke alltid ser det logiske i hva manageren gjør.

Om Djbril Cissé
- Kanskje vil det være lettere å forstå hvis du blir byttet ut ved pause, men seks minutter etter at 2.omgang har startet er vanskelig å akseptere, sier Sinama-Pongolle på spørsmålet om reaksjonen til Djibril på City of Manchester Stadium.

- Det er virkelig vanskelig for ham siden han, i likhet med meg, ikke forstår noen av avgjørelsene som blir tatt.  Fansen liker ham imidlertid og når du har fansen som roper på deg og du ikke får spille, da er det vanskelig.  I fotball er det imidlertid slik at du vet hva du vil, men det er ikke alltid at du kan få det som du vil.  Jeg kan forstå hvordan han føler det siden han scorer mål og gjør sitt beste i hver kamp.

- Det kan være, men det er bare slik han er, at han liker å kjefte på spillere hvis han ikke får ballen.  Når han gjør en feil er det aldri ham!  Det er slik han er og det er vi klar over.  Da Djibril spilte i Frankrike var han på banen i hver kamp og han var toppscorer.  Da han kom hit ble han satt på benken, fikk ikke spille hele tiden, og det er vanskelig for ham å forstå.

Om Momo Sissoko
- Det har vært det samme for Momo Sissoko.  Han satt på benken noen ganger og med en gang gikk han til manageren for å ta en prat, ”Jeg må spille, jeg spilte hele tiden med Valencia og nå spiller jeg ikke”.  Men vi må bare forstå dette og fortsette å jobbe hardt.

Om Anthony Le Tallec
- Nei, han kommer ikke tilbake hit.  Jeg ønsker ikke å snakke på hans vegne, men jeg tror svaret blir ”nei”.  Problemet i Sunderland er at det er så kaldt!  Det er det første han sier, at været er forferdelig.  Han liker seg imidlertid godt der, fordi han har et godt forhold til manageren og spillerne.  

- Det kan være det samme problemet i alle klubber, at dersom det er en spiller på lån og en spiller du har kjøpt, så er det normalt at den spilleren du har betalt for er den manageren satser på.  Det er trolig situasjonen for Anthony siden Stead har kommet fra Blackburn, og han er en lignende type spiller.

Om seg selv
På spørsmål om det er vanskeligere for ham etter at Gérard Houllier forlot klubben:  - Ingen har spurt meg det tidligere, og jeg kan ikke svare på det fordi jeg vet egentlig ikke.  Jeg tenker ikke som en manager, jeg tenker som en spiller.  Det kan av og til være frustrerende, siden du ikke kan se logikken i avgjørelsen til en manager.  Men jeg behøver ikke å bedømme det, vi har journalister til å bedømme det!