Gerrard skuffet over Owen velkomst

Steven Gerrard synes at Michael Owen fortjente bedre enn et blandet møte med The Kop. Graeme Souness og Newcastle mente at flere burde ha sett rødt.

Liverpool fortsatt sin seiersrekke i Premier League, da Newcastle ble slått 2-0 som innledning av det hektiske juleprogrammet.  José Reina fortsetter også å holde buret rent og på de åtte siste kampene i ligaen er målforskjellen 17-0.

Møtet med ”skjærene” hadde fokus på at Michael Owen var tilbake på Anfield for første gang.  Velkomsten ble en blanding av applaus og buing, noe som skuffet hjemmelagets kaptein Steven Gerrard:  - Han fikk en blandet mottakelse, noe som var skuffende.  Jeg tror ikke det var så mye buing men han hadde fortjent stående applaus for de målene han har scoret.

Et annet diskusjonstema var det røde kortet til Lee Bowyer, og sammenstimlingen som fulgte umiddelbart etterpå.  Peter Crouch dyttet Bowyer i brystet, etter at bortelagets midtbanespiller hadde kommet inn i en duell med knottene først, mens Steven Gerrard også ble involvert i tumulter med Bowyer og Alan Shearer.  Ikke uventet hadde lagenes managere en noe forskjellig versjon av hva som skjedde, selv om ingen kritiserte utvisningen av Bowyer.

- Jeg er blitt fortalt av andre som har sett dette at det skulle ha blitt gitt flere røde kort, kommenterte Graeme Souness.  – Det jeg tenker på er at hvis du går inn med føttene over bakkenivå da jakter du på trøbbel.  Jeg synes imidlertid ikke at det var bare Bowyer som skulle ha sett rødt.  Jeg hentyder ikke mot noen spesiell, da jeg ikke så klart hva som skjedde.  Noen av de andre som satt ved siden av mente imidlertid det.

Rafael Benitez var uenig i antydningen om at flere fortjente en tidlig dusj:  - Jeg tror ikke det.  Når spillere har en puls på 180, er det alltid vanskelig å kontrollere seg selv.  Peter Crouch er ikke en spiller som pleier å reagere slik.  Jeg byttet ut Crouch for å spare ham, ikke fordi han er en spiller som havner i vanskeligheter.