Liverpool har flest fans

Liverpool er nå den klubben i Storbrittannia som har flest fans på verdensbasis. Det slår et tysk sportskonsulent-firma fast i dag. Bare Real Madrid og Barcelona er større i Europa.

Liverpool blir nå betraktet som den klubben i Storbrittannia som har flest fans på verdensbasis. Og i Europa er det bare to klubber som man antar har flere tilhengere verden over, nemlig Real Madrid og Barcelona. Dette går frem av en rapport presentert av det tyske sportskonsultasjonsfirmaet  Sport+Markt i dag.

Rapporten anslår at Liverpools fanbase på verdensbasis økte med ikke mindre enn 10 millioner fans etter den dramatiske seieren over AC Milan i Champions League-finalen. Samlet skal de røde nå ha 18 millioner fans på verdensbasis. Til sammenligning har Real Madrid 32 millioner og Barcelona 23 millioner.

En talsmann for det tyske firmaet, Oliver Butler, har følgende kommentar: - Det store økningen i Liverpool-fans etter Champions League-finalen viser hvor viktig sportslig suksess er for størrelsen på fan-skaren. Den radikale økningen etter finalen viser også hvor stor den latente fanbasen er, altså hvor mange fans som ikke har ”vært aktive” på grunn av manglende sportslig suksess.

For øvrig er det verdt å merke seg at man må helt ned på sjetteplass på lista for å finne klubben som profilerer seg selv som verdens største.

Sport+Markt AG sin liste over klubbene i Europa med mest fans på verdensbasis:
1. Real Madrid
2. Barcelona
3. LIVERPOOL
4. Juventus
5. Milan
6. Manchester United
7. Arsenal
8. Bayern Munich
9. Chelsea