Liverpool slakter The Sun for løgn

Den engelske tabloidavisa har igjen løyet for sine lesere, fastslår Liverpool FC. Xabi Alonso vil vinne verden.

Avisa The Sun, som fra boikottes av mange Liverpool-supportere på grunn av løgner om Hillsborough-tragedien, er igjen tatt med buksene nede av Liverpool FC.

Under tittelen «Was Riise’s medal flogged on eBay?» antyder avisa at John Arne Riise skal ha solgt Champions League-medaljen sin via et auksjonsnettsted.

Ifølge den lite troverdige tabloiden skal prisen ha vært 17 000 kroner. Historien baserer seg på det som åpenbart er en fleipete kommentar på en video.

– Det er overhodet ingen sannhet i denne historien. I likhet med sine lagkamerater, er John veldig stolt over den rollen han spilte i Liverpools mesterligatriumf. Derfor er det latterlig i det hele tatt å antyde at han skal ha solgt medaljen sin, sier klubbens pressetalsmann Ian Cotton.

Tidligere i dag har både spillerens mor, Berit Riise, og rådgiver, Jan Kvalheim, avvist spekulasjonene på det sterkeste.

– Det er bare løgn. John Arne har fått beskjed om å ikke si noe mer, Liverpool er irriterte, sier Kvalheim til Dagbladet.no.

– Han ler av dette, men samtidig blir han lei seg over at folk kan tenke seg at han har solgt medaljen. Ingen selger noe sånt, hvis ikke det er 20 år etter man legger opp, fastslår mor Riise overfor samme nettavis.

Vil vinne verden
England har lange tradisjoner med å forsøke å legge verden under seg, og Spania har også gjort noen forsøk.

Nå vil Xabi Alonso, som en spansk spiller på et engelsk lag, følge opp tradisjonene, om enn på en atskillig mer sivilisert måte.

Som Steven Gerrard og Rick Parry, har han klare ambisjoner om å vinne verden, og han bryr seg ikke om dem som påstår at klubb-VM ikke betyr noe i den store sammenhengen.

– Europacupen har vokst seg større og større, og nå er Champions League noe enormt. Jeg er sikker på at det samme vil skje med VM for klubblag, sier Alonso.

Midtbanespilleren ser samtidig turneringen som en mulighet til å vise fram klubben for hele verden.

– Det ligger stor prestisje i turneringen. Folk fra hele kloden vil følge med, så det er viktig å gjøre det bra, sier strategen, som avviser at noen av spillerne skal ha mislikt den lange reisen.