Morientes gleder seg til CL

Fernando Morientes endelig tilbake i Mesterligaen. Benitez må planlegge ny pre-season. Blatter advarer mot boikott. Neil Mellor blir ikke klar til pre-season. Tomt for T-skjorter.

Nando vil bli toppscorer igjen

Noen minutters spill som innbytter i kvalifiseringen mot Wisla Krakow sist sesong, for Real Madrid, gjorde at Fernando Morientes måtte se resten av turneringen fra tribunen etter sin overgang til Liverpool.  Det hører med at Nando scoret begge kampens mål i den nevnte kampen i Polen, men nå ønsker spanjolen mer suksess i den cupen hvor han var toppscorer i 2003/04 og hvor altså de røde fra Anfield er regjerende mestere.

 

- Etter å ha sittet på tribunen gjennom siste sesongs turnering er jeg henrykt over å kunne få spille i Champions League igjen.  Jeg ønsker å bli turneringens toppscorer, slik jeg var det med Monaco, og vinne trofeet med Liverpool.

 

- UEFA har behandlet dette fornuftig og endt opp med en rettferdig løsning.  Det er jeg glad for, selv om jeg aldri trodde at de ikke ville la oss få forsvare tittelen.  Jeg har snakket med mine lagkamerater og de er alle meget fornøyd med situasjonen.

 

 

Omveltning på sommerplaner

Rafael Benitez sier også at UEFA har handlet med fornuft, men manageren innrømmer at opp til tre kvalifiseringsrunder i Champions League gjør at pre-season må planlegges på nytt.

 

- Avgjørelsen til UEFA vitner om sunn fornuft.  Det roter imidlertid til forberedelsene våre siden vi allerede har gitt våre spillere ferie og nå må spille den første kvalifiseringskampen 12. eller 13.juli.  Vi må derfor forandre på nesten alt.

 

Manageren bekreftet også at man har Jose Reina i kikkerten, og at man ser på flere mulige transfermål i den spanske ligaen.  Reina er ventet å komme til Anfield i løpet av de nærmeste dagene.

 

- Vi ser på flere keepere, og Reina er en av dem.  Avtalen er imidlertid ikke bekreftet.  Det er vært mye kontakt med flere spillere i den spanske ligaen, men ikke like mye som pressen har gjort det til.

 

 

- LFC må spille i VM

Lokalpressen i Liverpool har antydet at man på Anfield vurderer å la være å delta i VM for klubblag i Japan kort tid før jul.  Kvalifisering til Champions League og Supercup vil sørge for at mesterne får en særdeles travel høst, og en turnering på andre siden av kloden rett før juleprogrammet vil ikke akkurat gjøre det lettere.  Den mektige presidenten i FIFA, Sepp Blatter, avfeier imidlertid en mulig boikott fra Liverpools side:  - De må spille i Toyota Cup siden det er bindende for dem i 2005.  Cupen spilles i Japan, og de må delta der.

 

 

Mellor mister pre-season igjen

Nettstedet The Liverpool Way har snakket med Neil Mellor, og den store spissen sier at han ikke vil bli klar til starten av pre-season trening etter sin kneoperasjon.  Florent Sinama-Pongolle vil også slite for å bli klar til man begynner å løpe igjen på Melwood i slutten av måneden, selv om Flo skal ligge noe bedre an i sin restitusjon etter at han fikk ødelagt korsbåndet sist sesong.

 

 

- For å være ærlig har det tatt mye lenger tid enn jeg hadde trodd, sier Mellor.  Jeg vil definitivt ikke blir klar til å trene når de første spillerne er tilbake.  Det vil bli minst et par uker etter det, siden jeg ennå ikke har begynt å løpe.  Jeg håper at jeg kan være involvert i kvalifiseringen til Champions League, men jeg tror i så fall ikke jeg blir klar før til tredje kvalifiseringsrunde.  Det er veldig frustrerende siden jeg ikke har hatt en skikkelig pre-season siden jeg har vært med i førstelagstroppen.  Jeg tror Flo er litt lenger fremme enn meg, og han gjør det bra.

 

 

Champions League T-skjorter utsolgt

De T-skjortene som vi har hatt liggende ute til salg på liverpool.no er nå helt utsolgt.  Vennligst ikke ring eller mail for å spørre om dette.  Det er usikkert om vi vil få trykket opp et nytt opplag, det vil i så fall bli behørig annonsert på vår nettside og vår mailingliste.