NWDA med mer propaganda for delt stadion

Northwest Development Agency er igjen ute med propaganda for en delt stadion mellom Everton og Liverpool. En talsmann for Liverpool FC sier imidlertid at klubbens syn på dette er uforandret.

Sjefen for Northwest Regional Development Agency (NWDA), Steve Broomhead, er i dagens Liverpool Daily Post igjen frempå med propaganda for å få Liverpool og Everton til å dele stadion. Han mener debatten bør gjenopptas etter at det ble klart at Liverpool ikke vil bli tildelt offentlige midler i forbindelse med den planlagte byggingen av et nytt stadion i Stanley Park.

I forbindelse med denne nye uttalelsen fra Broomhead, er Evertons daglige leder sitert på at de er klare for å starte nye samtaler omkring temaet. Daily Post skriver at de raskt økende kostnadene i forbindelse med det nye anlegget i Stanley Park også kan tvinge Liverpool til å forandre sin strategi, og gå inn i nye samtaler.

- Prinsippet med en delt stadion er verdt å ta opp til behandling igjen. Vi har vært positive til dette lenge, men det er til syvende og sist opp til klubbene. Vi i NWDA kan imidlertid ikke bevilge penger til Liverpool FC sin kommersielle virksomhet, sier Steve Broomhead. Ingen nye toner der i gården, med andre ord.

- Vårt syn er at vi vil vurdere å dele ut offentlige midler til fornyelsen av Anfield og Breckfield som byområder, men vi kommer ikke til å ofre et pund på en privat parkeringsplass for Liverpool FC, legger han til.

Disse nye uttalelsene til Broomhead kommer etter en eiendomskonferanse i Liverpool der det ble diskutert et ambisiøst prosjekt om en delt stadion ved Liverpools waterfront. Det er visstnok Central Docks ved Merseys bredder som er aktuelt som lokaliseringssted for en storslått stadion.

- Forretningsfordelene ved et delt stadion er åpenbre, og det ligger mye fornuft i at klubbene deler stadion. Områdene Anfield og Breckfield trenger sårt fornyelse, og vi nærmer oss et tidspunkt hvor en avgjørelse må komme, sier Broomhead.

Det største tvistespørsmålet rundt en delt stadion er åpenbart eierforholdet. Evertons daglige leder Keith Wyness uttaler at de gladelig vil ta del i en debatt, men mye vil avhenge av hvor store summer det offentlige vil skyte inn i byggingen av en ny storstue. – Skal en delt stadion være attraktiv for Everton må det offentlige, i form av NWDA, den britiske regjeringen og EU, inn med mye større summer enn det som har vært antydet så langt. Et sted mellom  £60M og £100M må bli lagt på bordet, slår Wyness fast.

- Regjeringen ser ut til å fremme delte fasiliteter over det ganske land, og vil bruke Everton og Liverpool som brekkstang for å få fart på flere slike prosjekter. Apetitten på dette blant de som skal dele ser ikke ut til å være like stor. Det er for eksempel lite snakk om at Arsenal og Tottenham skal dele en ny stadion, legger han til.

Merseysides ”Objective 1 Committee” vil forøvrig en av de nærmeste dagene avgjøre om de skal frigjøre £9M i EU-midler til Liverpools planlagte nye stadion. – Vår posisjon i denne saken er uforandret, sier en talsmann for Liverpool FC til Daily Post i dag.