Owens leter etter positive aspekter

I likhet med Rafael Benitez, prøvde John Owens å fokusere på de positive aspektene etter at også U-18 tapte i helgen. Finnan må vitne. Beckham har tro på Crouch.

I likhet med Rafael Benitez prøver U-18 trener John Owens å lete etter de positive aspektene etter at hans mannskap i helgen tapte lokalderbyet mot Everton med 1-0. I motsetning til Rafa kan imidlertid Owens se tilbake på en god sesonginnledning, der hans lag står bokført med 5 seire og 2 tap på sine sju kamper så langt. Derfor var det ulikt de røde at de presterte en meget begredelig førsteomgang mot naboene, og Victor Anichebe gjorde da også vinnermålet for de blå før pause. Andre omgang ble en mer positiv affære sett med røde øyne, men de blå holdt ut takket være sin gode keeper Jamie Jones, som gjorde glimrende redninger på forsøk fra Michael Nardiello og Jimmy Ryan.

- Det var selvsagt skuffende å tape kampen, og spesielt var det vi presterte i første omgang svake greier. Det at det var et lokalderby kan ha påvirket guttene i negativ retning, selv om vi før kampen fokuserte på å spille som om det var et helt vanlig lag vi møtte, sier Owens.

- Av en eller annen grunn kom vi aldri i gang med å spille slik vi vet vi kan, noe vi ikke har hatt problemer med i de andre kampene. I pausen snakket vi om hvordan vi måtte ta oss sammen, og vi løste de flokene vi trengte å løse, slik at i andre omgang klarte vi å legge litt press på dem, forteller han.

- Vi hadde også litt medvind etter pause, noe som også hjalp på. Vi var uheldige som ikke fikk hull på byllen. Alt i alt er jeg fornøyd med andre omgang, men vi måtte betale dyrt for at vi slapp inn ett mål i vår svake førsteomgang. Sett under ett var det en jevn kamp, noe også resultatet viser.

Owens trekker spesielt fra Jimmy Ryan på sentral midtbane, når han skal dele ut ros for individuelle prestasjoner. Han bidro sterkt til at de røde kom inn i kampen igjen i andre omgang. Forsvaret hadde på sin side sin fulle hyre med Evertons livlige spiss, Anichebe.

- Victor Anichebe skapte trøbbel for oss, og jeg er litt skuffet over måten forsvaret løste jobben mot han på. Men hovedsaklig var det laget som helhet som sviktet før pause.

De røde fikk også en ny skadebekymring etter kampen. Den skotske midtbanespilleren Ryan Flynn måtte forlate banen på båre helt på tampen av første omgang, med en leggskade. Owens tror imidlertid at spilleren allerede vil være klar til neste kamp, som er mot West Bromwich kommende lørdag.

Finnan må vitne i retten
Det er nå klart at Steve Finnan må vitne i retten etter at han i januar i år kjørte på en pensjonist i Liverpool. Den 81 år gamle mannen pådro seg alvorlige skader, og døde på sykehuset fem dager senere. Liverpool-backen ble arrestert tre måneder etter hendelsen, mistenkt for uaktsom kjøring. Men han ble aldri tiltalt.

Finnan blir nå altså innkalt som vitne i saken, der man vil forsøke å komme til bunns i hendelsesforløpet. Han må møte i retten den 24.november, som er dagen etter hjemmekampen mot Real Betis i gruppespillet i Champions League, og to dager før bortemøtet med Manchester City i ligaen.



Beckham med tro på Crouch
David Beckham uttaler seg i dag i positive ordelag om Peter Crouch til nettstedet til Sky Sports. Englands kaptein tror at Crouch vil gi landslaget en ny dimensjon i angrep, når Liverpool-spissen etter all sannsynlighet erstatter Wayne Rooney i laget som starter VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike og Polen på Old Trafford.

Beckham peker spesielt på Crouch sin hodestyrke, og tror det vil være ideelt å bruke han sammen med tidligere Liverpool-spiss Michael Owen, på topp for England. En kombinasjon nok mange Liverpool-fans også gjerne hadde sett i klubblaget.

- Peter er en type man kan sikte innleggene mot. Det gir andre muligheter for laget når du har en slik type i troppen. Crouch spiller for en stor klubb som Liverpool, og får den erfaringen han trenger fra store kamper, uttaler Beckham.