Parry i mot UEFA-regel om utlendinger

Rick Parry ønsker ingen restriksjoner på bruk av utenlandske spillere i engelsk fotball. Rafa advarer spillerne. U-18 i aksjon i kveld.

Liverpools Chief Executive, Rick Parry, mener klubbene selv bør få bestemme hvor mange utenlandske spillere de til enhver tid ønsker å kjøpe. Debatten om begrensninger om antall utlendinger i engelsk fotball blusset nylig opp igjen da ex-gunner, Paul Merson, beskrev Wengers avgjørelse om ikke ha med en eneste britisk spiller i en av de siste kampene som en ”joke”. Fra og med neste år må alle klubber som konkurrerer i Europa ha med to spillere som kommer fra klubbens eget akademi, samt to andre hjemlige spillere i stallen sin. Disse kravene vil bli doblet av UEFA i 2008.

 

Parry mener det aller beste er om klubbene selv kan styre dette, slik som nå. – Vi er aldri overbegeistret når et nytt regulerende regelverk kommer på bordet. Dette fordi man aldri vet hva som skjer om tre år til. Vi ville foretrukket å latt klubbene selv få bestemme dette videre, slik som i dag. Dette sier Parry vel vitende om at Liverpool F.C. ikke vil ha problemer med å oppfylle forpliktelsene i det nye regelverket, verken nå eller om tre år.

 

Sjefen for spillerforeningen i England, Gordon Taylor, er en av dem som har kritisert Arsenal for å så få engelske spillere i stallen.

 

Benitez advarer spillerne

Som vi skrev tidligere i dag har Benitez hatt et møte med spillerne tidligere i uken hvor det ble satt spørsmålstegn ved den kollektive svikten mot Birmingham og den enkeltes spillers opptreden. Manageren gav på mandagens møte klar beskjed om hvor skapet står og at mange spillere må overbevise ham frem mot sommerferien.

- Jeg har kommet her for å jobbe hardt og oppnå resultater, ikke for å tjene penger. Jeg forventer at alle som står på klubbens lønningsliste har samme innstilling, uttaler Rafa til Liverpool Echo. Han sier videre: - Etter Birmingham var jeg svært skuffet. Jeg satte meg ned og så på videoen og analyserte hva som hadde skjedd. På mandag tok jeg en prat med spillerne og forklarte at det måtte endringer til. Mentaliteten må forbedres. Prestasjonene må heves og kampene kan ikke variere så mye i kvalitet som de har gjort til nå. Vi må bare akseptere at kampen lørdag var svært dårlig og ikke noe vi ønsker skal skje igjen.

 

U-18 i Liverpool Senior Cup

John Owens tar med seg et U-18 lag når Liverpool møter St Helens Towns på Knowsley Road i kvartfinalen i Liverpool Senior Cup i kveld. De røde slo Everton på straffespark og gikk til topp i turneringen forrige sesong. Det er ingen aldersrestriksjoner for Liverpool Senior Cup og mange av de lokale amatørlagene stiller med voksne spillere. Owens sier imidlertid at reservelaget har spilt såpass mange kamper i det siste at de heller ønsker å bruke et annet lag i kveldens oppgjør. Liverpool stiller med følgende lag:

 

Paul Lancaster
Jordan Holmes
Danny Smith
James Smith
Danny O'Donnell
Danny Guthrie
Adam Hammill
Paul Barratt
Phil Townley
Conal Platt
Francis Smith

Reserver
Karl Noon
James Frayne
David Roberts (U16 keeper)