Rafa hadde speidere på Crouch i hele fjor

Rafael Benitez avslører at hans speidere fulgte Peter Crouch med argusøyne i hele fjor. Carra ønsker den lange spissen velkommen. Jamie Redknapp anbefalte Liverpool. Agenten til Baros vil ha samtaler med LFC. Kaunas bedre enn TNS?

Rafael Benitez har i dag avslørt overfor liverpoolfc.tv at han allerede peilet seg inn på Peter Crouch som et mulig fremtidig kjøp i første halvdelen av forrige sesong. – Det var faktisk tidlig i forrige sesong, jeg merket meg Crouch første gangen. Jeg så noen videoer med ham i aksjon, og tenkte med meg selv at her har vi en god spiller. Jeg snakket med speider-avdelingen vår, og de fulgte ham nøye resten av sesongen, avslørte Rafa på Melwood i dag før han satte seg på flyet tilbake til Sveits.

- I bortekampen vår i Southampton i januar klarte vi ikke å kontrollere han. Vi spilte dårlig den dagen, og en av grunnene til det het Peter Crouch. Jeg ønsket han også fordi han er engelsk. Jeg ser det som viktig å hente engelske spillere til klubben, men kun til rett pris. Jeg tror vi har gjort en god handel, la han til.

- Som jeg har sagt før gir han oss flere muligheter fremover på banen, og jeg tror han er en intelligent spiller, noe som er viktig i toppfotball. Jeg tror han vil være spilleklar til møtet med Olympiakos. Han har trent med Southampton frem til nå, så jeg antar han er i grei form.

Carra glad for Crouch-kjøpet
Jamie Carragher er en av spillerne som har omtalt kjøpet av Peter Crouch i positive ordelag i dag. Carra mener Crouch er en spiller med et godt rykte, og han forteller også at hans tidligere lagkamerat, Jamie Redknapp, har mye positivt å si om spilleren fra tiden sammen i Southampton.

- Jamie Redknapp har fortalt mye bra om Peter. Sett bort fra Thierry Henry er han kanskje den spissen som presterte best i Premier League i siste halvdel av fjorårssesongen. Han viste klasse til og med mot topplagene, og bare prestasjonene hans i våre innbyrdes oppgjør kan ha vært nok til å få fart på overgangen. Han var førsteklasses, og meget vanskelig å få tak på, forteller Carra.

- Ja, han var rett og slett et mareritt å spille mot, og han kom blant annet inn bak meg og satte ballen i mål på St. Mary’s. Det var min feil. Peter ga Southampton muligheten til å fornye kontrakten i divisjonen med alle scoringene sine og evnen sin til å holde på ballen. Men han vil nok føle presset mer i Liverpool. Nå vil han spille for et topplag. Forhåpentligvis vil han takle den overgangen.

Carra om kapteinsvervet
Til liverpoolfc.tv avslørte Carragher for øvrig hvor henrykt han var for å være Liverpools kaptein mot TNS i går. Med Steven Gerrard på benken ble han pekt ut som anfører i stedet for Sami Hyypiä.

- Som lokal gutt er det et privilegium å være kaptein for klubben i en europacupkamp. Jeg syntes TNS var fenomenale. Vi kunne ønsket at vi var litt mer på hugget i første omgang, men vi jobber fortsatt med grunntreningen vår. Nå ser vi fram mot neste kamp, og møtet med laget fra Litauen.

- Vi reiser nå tilbake til Sveits, og jeg er sikker på at vi vil få mye informasjon og videoer om klubben vi skal møte i 2.runde, akkurat som vi fikk om TNS. Forhåpentligvis klarer vi å oppnå et like positivt resultat. Vi har vært på treningsleir i Sveits de siste årene. Det er stille og rolig der, og fasilitetene er førsteklasses. Det er en fin plass for å bli bedre kjent med de andre på laget, slår Carragher fast.

Crouch fikk innspill fra Jamie Redknapp
Tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp fortalte Peter Crouch at han ikke kunne si nei til ”verdens beste klubb”. Dette avslører Crouch selv til liverpoolfc.tv. 24-åringen forteller at det var en lett avgjørelse å flytte til Liverpool etter de mange gode anbefalingene fra sønnen til Southampton-manageren.

- Jeg kjenner Jamie veldig godt fra Southampton, og vi snakket mye om Liverpool. Vi hadde flere samtaler, og han fortalte meg at jeg måtte dra, og slutte meg til ”den beste klubben i verden”. Han fortalte meg alt om klubben, om fasilitetene, stadionanlegget og fansen. Selv om faren var vår manager, la han ikke skjul på hva som var best for meg. Han sa at fansen er landets beste, og at jeg vil elske å ha deres støtte, forteller den lange spissen.

- For å være ærlig var det ingen vanskelig avgjørelse å ta. Jeg vet om Liverpools historie og om Liverpool-supporterne fra før, og det er en ære å være her. Jeg er veldig glad for overgangen, og tror jeg vil bidra med noe nytt til laget. Jeg er selvsagt lang, men jeg mener jeg er en dyktig spiller på bakken også, akkurat som i lufta. Forhåpentligvis får jeg en fair sjanse til å spille meg inn på laget for å bevise dette overfor supporterne.

- Jeg er sikker på at jeg kan gjøre det bra på dette nivået også. Jeg vet det er mange kvalitetsspillere her fra før, og konkurransen om plassene blir hard, men jeg har tro på meg selv og at jeg kan score mål for Liverpool. Jeg kan nesten ikke vente med å begynne Liverpool-karrieren nå. Jeg snakket så vidt med manageren i dag tidlig, og han fortalte meg rett og slett at han var glad for at jeg hadde skrevet under. Vi skal ha en skikkelig samtale i Sveits, røper 24-åringen.

- Det er en kamp på lørdag, og jeg håper å få spille deler av den. Nå ønsker jeg bare å få trekke den berømte røde trøya over hodet og begynne å score mål for Liverpool.

Case tror Crouch blir en hit i Liverpool
En mann som har en stor karriere bak seg både i Liverpool og Southampton, Jimmy Case, tror Rafael Benitez har gjort et transferkupp i kjøpet av Peter Crouch, og mener at spilleren i rød drakt vil skape panikk i motstandernes forsvarsrekker. Case har fulgt Crouch sin karriere på nært hold både i Portsmouth og Southampton. Case jobber nemlig nå for en radiostasjon i Southampton, og så samtlige kamper den hengslete spissen spilte for klubben. Den tidligere Liverpool-spilleren tror Crouch vil gi Rafael Benitez mange nye muligheter, og at han som spiller bare vil bli bedre på Anfield.

- Jeg er en stor beundrer av Peter Crouch, og jeg tror han vil være et godt kjøp av Liverpool. Han spilte utrolig bra for Southampton i fjor, og han er god med ballen til å være så lang. Han er i stand til å vinne ballen, holde på den, og bringe andre spillere i spill. Han har et svært godt blikk for spillet, og som Liverpool-spiller vil han forbedre dette ytterligere, ettersom han fortsatt lærer spillet og ikke er noen ferdig stjerne. Han har en god førstetouch, og er i stand til å komme seg ut av vanskelige situasjoner, skryter Case.

- Mange er nok overrasket over at Benitez var så oppsatt av å få han til Liverpool, men det handler om å finne spillere som passer med tankene manageren har om spillesystem og måte å spille på, og jeg tror han vil bli et godt kjøp for Liverpool. Da jeg spilte for klubben hadde vi Toshack, som var stor, og Keegan, som var liten, helt framme. Og de gjorde det jo ganske godt sammen! Jeg sier ikke at Crouch er den nye John Toshack, men han er en god spiller som jeg tror vil ha suksess i Liverpool.

- Jeg har fulgt Peter siden han spilte for Portsmouth, og der spilte han sammen med en fyr som var liten av vekst, Mark Burchill. De hadde et flott partnerskap på topp, og gjorde mange mål sammen. Ser du etter en spiss som vil skape panikk i motstanderens forsvar, og som kan score mål og sette andre i spill, er Peter Crouch rette mannen.

Agenten til Baros vil ha samtaler med Rafa
Milan Baros sin agent, Pavel Paska, insisterer på at han ikke vil vurdere tilbud fra andre klubber før han vet hvilke fremtidsplaner Liverpool har for hans klient. Paska skal i dag ha uttalt at han trolig vil ha samtaler med Rafael Benitez og Liverpool-ledelsen i Sveits denne uka.

Kaunas bedre enn TNS?
Det antas at litauiske Kaunas, som er Liverpools motstander i andre kvalifiserende runde til Champions League, vil yte de røde atskillig mer motstand enn TNS gjorde i første runde, etter at de utklasset HB Torshavn fra Færøyene hele 8-2 sammenlagt. Klubben som blir styrt av Litauens svar på Roman Abramovich, har vunnet ligaen i sitt hjemland i seks år på rad. Men i år er det uro i klubben, ettersom man er 12 poeng bak lederlaget halvveis i seriespillet. Banen deres, Dariaus jr. Gireno stadion, tar 8500 tilskuere. Kaunas har spilt mot både Celtic og Rangers i kvalifiseringen til Champions League de siste årene. I 2003 tapte de 4-0 for Celtic hjemme, og 1-0 borte. I 2001 tapte de 4-1 for Rangers borte, og spilte 0-0 hjemme.