Rafa stiller med sine beste menn i Japan

Rafael Benitez har på en pressekonferanse i dag bekreftet at han kommer til å stille med sitt sterkeste mannskap i klubb-VM. Steven Gerrard regner med at han får hvile når han føler seg sliten.

Rafael Benitez har i dag gjentatt at Liverpool vil ta klubb-VM i Japan seriøst, og at han akter å sende sin sterkeste tropp til mesterskapet.

- Vi er glade for å få denne muligheten til å delta i klubb-VM. Vi vil gjøre vårt beste. Folk sier vi vil være slitne, og at vi ikke vil reise dit med vårt beste mannskap. Vi vil imidlertid stille med vårt beste lag, og prøve å være i så god form som mulig, fordi dette er en stor utfordring for oss, uttalte spanjolen på en pressekonferanse i dag.

Manageren får støtte fra Steven Gerrard, som ikke er bekymret for at han skal være sliten når VM begynner til sommeren, trass i ekstra kamper under klubb-VM.

- Jeg har spilt i mange kamper allerede denne sesongen, men manageren har sagt at vi skal bruke hele troppen, og at alle spillere vil bli gitt en pause. Så jeg er sikker på at jeg vil bli hvilt når tiden er inne, og til VM vil jeg være frisk og rask, forsikrer kapteinen som per dato står registrert med 22 kamper denne sesongen.

Gerrard mistet som kjent VM i Japan og Sør-Korea i 2002 på grunn av skade, og engelsk presse er nå bekymret for at klubb-VM skal føre til at det samme skjer til sommeren.

- Jeg tror manageren vil sørge for at alle i troppen spiller noenlunde samme antall kamper. Jeg har allerede begynt å se fram til VM i Tyskland. Jeg måtte se VM på TV sist, og det var frustrerende. Men for øyeblikket kunne jeg ikke ha vært lykkeligere. Vi har akkurat slått Argentina 3-2, bare seks måneder etter at jeg vant Champions League med Liverpool. Å vinne fotballkamper er hva vi ønsker å gjøre, og formen vår i det siste har vært meget bra, sier scouseren.

- Jeg har spilt i mange ulike posisjoner i det siste. Nå venter jeg bare på at jeg skal få prøve meg som keeper, spøker han.

- Jeg ser ikke det at jeg spiller i flere posisjoner som noe problem, så lenge managerene plukker meg i startelleveren. Alle vet at jeg helst ønsker å spille i en offensiv, sentral midtbaneposisjon. Du har i grunnen valget mellom å være egoistisk og sutre om du ikke spiller i din favorittposisjon, eller å vise deg som en lagspiller. Jeg ønsker heller å vinne trofeer sammen med laget, enn å tenke på meg selv, legger han til.