Rafa usikker på Hyypiä

Rafael Benitez er usikker på om han skal sette Sami Hyypiä inn på laget igjen. Dermed kan finnens uavbrutte kamprekke i Europa ryke. Gerrard blir hjemme, og Kewell får plass på benken. Anderlecht med lang tapsrekke i CL.

Sami Hyypiä sin uavbrutte kamprekke i Europa kan stå for fall. Rafael Benitez er nemlig ikke sikker på om han kommer til å benytte den store finnen mot Anderlecht i morgen kveld.

- Jeg var faktisk ikke klar over Sami Hyypiä sin utrolige kamprekke i Europa for oss, men kanskje blir vi nødt til å bryte den nå. Han er i tankene mine når det gjelder Anderlecht-kampen, for jeg har stor tro på han. Men jeg har ikke bestemt meg om han vil være tilbake i startoppstillingen igjen i morgen. Jeg må vurdere hvilke spillere som er 100% kampklare først. Det er umulig å spille samtlige kamper og være 100%. Derfor foretrakk jeg spillere som ikke hadde spilt landskamper i helgen, sier Liverpools manager.

- Jeg satte Hyypiä på tribunen i helgen, fordi jeg ønsker å utnytte hele troppen. Å spille så mange kamper på rad i Europa som Sami har, viser at han er en veldig lur spiller, fordi det betyr at han ikke har pådratt seg suspensjoner eller skader. Kanskje viser det også at laget har vært sterkt på defensiven, og har beskyttet forsvarsrekka, konkluderer Benitez.

- Noen ganger er det vanskelig å hindre spillere i å pådra seg røde eller gule kort, men arbeider du hardt i forsvar, i samarbeid med målvakten, er det mulig. Sami Hyypiä besitter kvaliteter og erfaring som taler i hans favør. Han kjenner også Jamie Carragher ut og inn, ettersom de har spilt sammen så lenge. Det er viktig for oss å ha slike spillere. Vi får se hva jeg gjør med tanke på kampen, legger han til.

Gerrard ute
Det som imidlertid er helt sikkert, er at Steven Gerrard også må stå over denne kampen, etter skaden han pådro seg under spill for England mot Østerrike. Kapteinen reiser derfor ikke med den øvrige troppen til Brüssel. Utsiktene ser imidlertid ut til å være gode med tanke på at kapteinen kan være klar til kampen mot Fulham i London i helgen.

Anderlecht har ikke imponert i CL
Anderlechts statistikk i Champions League de siste årene er ikke avskrekkende. De har faktisk tapt samtlige av sine ni siste kamper i turneringen. Men Benitez tror belgierne er et lag som er kapabelt til å stelle i stand trøbbel for sine motstandere.

- Dersom du ser på spillerne de har i troppen, er det klart at de ikke er noe dårlig lag. De har mange kvalitetsspillere å velge mellom, og de angriper med stor hurtighet. De spiller flott fotball, men av og til er de så offensive at de etterlater seg rom bakover på banen som vi kan utnytte. Jeg har sett kampen deres mot Real Betis, og de skapte et par store målsjanser før Betis gjorde mål. De satser på å vinne kampen, men det gjør vi også. Det kan bli en spennende og morsom fotballkamp, spår Rafa.

Kewell på benken?
Som vi nevnte i går, er Harry Kewell inkludert i troppen til kampen i morgen kveld. Benitez skal nå ha bekreftet at australieren starter kampen på innbytterbenken.

- Jeg mener det er viktigere for han å spille 20 minutter i Champions League, enn 90 minutter for reservelaget, slår manageren fast. Han trenger kamptrening nå, og det er en sjanse for at han vil spille for Australia i play-off til VM mot Uruguay i neste måned, sier Liverpool-manageren.

Nye spillere linkes
Stadig nye spillere linkes til Liverpool. Denne gangen er det Real Madrids forsvarer Ivan Helguera og Malmø FF sin brasilianske spiss Afonso Alves.

Rapporter fra Spania beretter om at Liverpool vurderer 30 år gamle Helguera. Han står uten kontrakt til sommeren, og kan således fritt signere en pre-kontrakt med en ny klubb allerede i januar.

- Jeg ønsker egentlig å fortsette i Real Madrid, men jeg er 30 år gammel og vet hvordan ting fungerer i fotball. Vi så alle hva som skjedde med Luis Figo, og denne gangen kan det være min tur. Jeg ønsker uansett å spille fotball i mange år ennå. Dersom jeg ikke kan gjøre det i Madrid, vil jeg gjøre det et annet sted, slår forsvareren fast.

Når det gjelder brasilianske Alves, så skal Liverpools skandinaviske speider Mikael Linder ha sett spissen i aksjon for Malmø FF, da de tapte 2-1 for Gävle i helgen. Lag i Frankrike, Tyskland og Nederland skal også ha følere ute etter spissen.

- Jeg har to år igjen av kontrakten min med Malmø, og tenker bare på å spille her. Men selvsagt ville jeg likt å spille for en av de store klubbene i Europa, og Liverpool er en virkelig god klubb, sier brasilianeren til Expressen når han blir bedt om å kommentere spekulasjonene.

Malmø har tilbudt spilleren en kontraktsforlengelse til 2009, men skal være villige til å selge sin stjerne om de får et godt nok tilbud.