Rekordtidlig sesongstart bekymrer ikke Bolo

Spørsmålet mange stiller seg i disse dager er om Liverpools rekordtidlige sesongstart vil ha negativ effekt på ligaspillet, som ikke starter for om en måned. En av klubbens nye rekrutter, nederlandske Bolo Zenden, er ikke bekymret.

Liverpools nyervervelse, Boudewijn Zenden, frykter ikke at Liverpools rekordtidlige sesongstart skal ha negative innvirkninger på ligaformen. Nederlenderen gjorde sin offisielle debut for de røde mot TNS på onsdag, en måned før ligaspillet tar til. Det betyr altså en usedvanlig lang og hard sesong for gjengen fra Anfield, men Zenden uttaler til Sky Sports sitt nettsted at han ikke frykter dette faktum skal slå negativt ut i Premier League. Han poengterer at Liverpools mannskap er langt fra å være i toppform ennå, og at spillerne nok følte presset for å oppnå et godt resultat på en tid hvor man normalt kun spiller ubetydelige oppvarmingskamper.

- En normal preseason varer i 4-5 uker, og flere av oss har bare trent i halvannen uke. Så vi er ikke i form ennå. Med den tidlige starten i år, med Champions League-kvalifisering, må vi bare gjøre vårt beste for å vinne kampene selv om vi ennå ikke har det grunnlaget vi ønsker. Vi må bare ta en kamp om gangen. Vi klarte oppgaven mot TNS på hjemmebane. Neste uke blir det en ny kamp, og forhåpentligvis skal vi ut i nye kamper i 2.kvalifiseringsrunde. Vi må bare stå på.

Spilleren med kallenavnet ”Bolo” mener det er for tidlig å si noe om den tidlige starten vil affektere klubbens tittelambisjoner, men han tror definitivt spillerne ser på dette som en utfordring. – Vi har bare trent sammen en stor uke, så det er en lang vei fram. Ligaen er en maraton, men det er definitivt et mål vi jobber mot. Klarer vi det ikke i år, må vi prøve igjen til neste. Jeg er ikke typen som kaster inn håndkledet før vi engang har startet. Du må alltid sette deg mål. Det er alt for tidlig å si noe om den tidlige starten vil påvirke oss i noen retning. Vi er langt unna å starte ligaspillet ennå, så vi må bare konsentrere oss om de oppgave vi skal utføre nå.