Riise er klar for Saprissa

John Arne Riise vet lite om Deportivo Saprissa, men tror at han og hans lagkamerater vil være godt forberedt på oppgaven som venter. Hernan Medford tror mellom-amerikanerne kan overraske. Skuffede Sydney-spillere.

Etter å ha slått Sydney FC 1-0 i sin kvartfinale, er Deportivo Saprissa nå klare som egg til å møte Liverpool i semifinalen i klubb-VM. Laget med kallenavnet ”Purple Monsters” kan takke en flott avslutning av Christian Bolanos to minutter ut i andre omgang for at de avanserte i turneringen. Lagets trener, ikke ukjente Hernan Medford, ser ingen grunn til at hans mannskap ikke kan følge opp dette med å nå finalen på Liverpools bekostning.

- Vi har skapt historie med å gå videre, og folk på Costa Rica kan med rette feire dette, akkurat som vi gjør. Men til kampen på torsdag vil føttene våre være godt plantet på jorda igjen. Ingenting er lett, men ingenting er heller umulig, konstaterer han.

- Vi skal spille mot et av de beste lagene i Europa, så det er motivasjon nok i seg selv, men for øyeblikket fryder vi oss bare over avansementet. Men snart vil vi begynne å tenke på Liverpool-kampen, legger han til.

Skuffede Sydney-spillere
I Sydney-leiren var imidlertid skuffelsen stor etter tapet for Saprissa i kvartfinalen. Flere av spillerne hadde sett fram til å måle krefter med de regjerende europamestrene.

- Det var et trist resultat for meg personlig. Familien min er fra Liverpool, og jeg ønsket virkelig å spille mot dem. Jeg syntes vi var det beste laget mot Saprissa, og vi burde ha vunnet. Det var frustrerende å ikke få mål, men guttene skal ha honnør for at de sto på til siste slutt. Det blir hardt å motivere seg for neste kamp nå, men forhåpentligvis vil vi klare å legge dette bak oss, uttaler vingen David Carney.

Riise klar for Saprissa
Selv om Hernan Medford måtte mene at hans lag er i stand til å slå Liverpool, uttaler John Arne Riise i dag at han og hans lagkamerater er klare for oppgaven som venter på torsdag. Trass i at man kjenner lite til sine motstandere, og at det blir rart å spille mot et lag man kun har sett i aksjon en gang tidligere, tror sunnmøringen på avansement til finalen.

Etter en 15 timer lang flytur så nemlig Riise Deportivo Saprissa slå ut Sydney FC med 1-0 i går, uten at mellom-amerikanerne skremte vannet av han.

- Vi har alle sett fram til klubb-VM i flere måneder nå, og det blir en flott sjanse til å vinne et nytt trofé som vi kan sette i skapet sammen med Champions League- og Supercup-pokalene. Vi vet dette blir tøffe kamper mot lag som vi aldri har møtt tidligere. Vi skal møte en annen spillestil enn det vi er vant med, og alle ser fram til det, uttaler venstrebacken.

- Det blir litt merkelig å skulle spille mot disse lagene, fordi vi vet så lite om dem og om spillerne vi møter. Vi vet ikke hva som venter oss, og hva de er i stand til. Når vi spiller i Champions League møter vi stort sett de samme lagene hvert år, så dette blir noe helt annet, legger han til.

- Vi ser fram til dette, og vi er her i Japan for å vinne turneringen. Det er en turnering vi tar seriøst, akkurat som vi tar alle kamper seriøst. Vi ønsker å vinne så mange kamper som mulig, uansett om det er en vennskapskamp eller en offisiell kamp, slår han fast i et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside.

- Vi vil trolig oppleve å ha mange fans på tribunene her i Japan, så vi ønsker også å gjøre vårt beste for disse, og vise at vi er det beste laget i verden. Dette er en sjanse til å ta en ny tittel, og vi ønsker alltid å vinne titler. Verdensmester er en tittel som ruller fint på tunga. Dette er en flott utfordring for oss. Vi vet det blir tøft og hardt, men vi er klare for oppgaven, avslutter en selvsikker Riise.