Travel januar på transfermarkedet

Liverpool Daily Post tror at så mange som fire spillere kan ankomme Anfield i januar, og Mirror hevder at Benitez vurderer Ledley King som et alternativ til ny stopper. Gerrard er verdens 7. beste spiller ifølge FIFA.

Rafael Benitez mener at transfervinduet i januar blir helt avgjørende for Liverpools utvikling videre. Dette sier han til Liverpool Daily Post i dag.

Etter å ha opplevd tilbakeslag på overgangsmarkedet like før transferdeadline i august, er det nå ventet at Liverpool-manageren vil kjøpe flere nye spillere i neste måned. Spanjolen vet hvor viktig det er å beholde optimismen som nå råder på Anfield. Ved å kjøpe de riktige spillerne, akter han å sørge for at fremgangene fortsetter. Men han vet også at det er veldig vanskelig å prise kvalitetsspillere bort fra klubbene deres midt i sesongen.

- Det er viktig å kjøpe nye spillere. Ettersom vi nå befinner oss i en god posisjon, er det enda viktigere å smi mens jernet er varmt, uttaler Benitez til morgenavisen i Liverpool.

- Det er vanskelig å handle spillere i januar, fordi de beste spillerne spiller for gode lag allerede. Men samtidig vet vi også at prisene på spillerne vil skyte i været etter VM, dersom noen har markert seg der.

- Men dette handler ikke bare om penger heller. Å kjøpe spillere til et lag er som å ha et bord med tre bein, og du må få tak i et fjerde som passer. Du ønsker en bestemt størrelse, men så sier folk at du kan ta et annet i stedet fordi det er billigere eller bedre. Men din oppgave er å sørge for at du finner det som passer.

- Vi hentet fire spillere i sommer, men vi ønsker enda flere. Vi ønsker å vokse, og vi ønsker å være positive, uttalte spanjolen vel hjemme på Merseyside etter turen fra Japan i går.

Liverpool Daily Post hevder at Benitez vil ha £15M til rådighet til spillerkjøp i januar, og at dette kan økes dersom spillere selges fra klubben. Avisen spår en travel måned på overgangsfronten over nyttår. Liverpool hentet som kjent Pepe Reina, Boudewijn Zenden, Mohamed Sissoko og Peter Crouch i sommer, og Daily Post tror faktisk at like mange kan ankomme i januar.

En ny midtstopper har hovedprioritet. Spartak Moskvas serbiske landslagssspiller Nemanja Vidic og den danske landslagsstopperen Daniel Agger er to av navnene som har vært nevnt i så måte.

En høyrekant på midtbanen står også høyt på ønskelista, men at Liverpool trakk Benfica i neste runde i Champions League ser ut til å ha komplisert en overgang for Simao Sabrosa. Birminghams Jermaine Pennant er mellom alternativene som har vært nevnt på ryktebørsen.

Daily Post tror også at Benitez kan finne på å hente inn en ny spiss, ettersom hans frontmenn sliter med å få uttelling på sjansene.

- Vi har handlet riktig på overgangsmarkedet flere ganger i min karriere, men jeg har også gjort feil. Du kan for eksempel være den beste journalisten i Tokyo, for så å dra til London for å jobbe. Da kan du få trøbbel med maten, eller kanskje din bedre halvdel ikke liker været. Det samme gjelder for fotballspillere, sier Benitez.

- Mye avhenger av speideravdelingen i klubben også. Du kan ha informasjon om spillere, men du må prate med speiderne for å finne ut litt mer. Du vet at en eller annen er en god spiller, men du må finne ut alt om dem som personer også. Og om de er profesjonelle nok.

- Det er veldig sjelden at du har 100 prosent uttelling på transfermarkedet. Nå må vi satse på å gjøre de riktige grepene i neste måned. Det som er viktig er å gi spillerne troen på sine nye lagkamerater. De må stole på de nye spillerne. Da blir det mye enklere å bygge et lag. Jeg vet ikke hva som skjedde før jeg kom hit, men nye spillere er alltid viktige, og nå er vi i en god posisjon til å gjøre de riktige grepene.

- Vi var heldige med våre fire kjøp i sommer. Alle fire har vært en suksess, og sjansene for at det skulle skje på forhånd var små. Jeg visste om Reina og Sissoko fra før, og visste at de hadde personligheter som gjorde at de ville passe inn. Peter Crouch fulgte vi i tre måneder, og visste også hvilke kvaliteter han ville bidra med. Bolo Zenden kom gratis, og hadde mye erfaring fra spill i England. Men nøkkelen er fortsatt å få spillerne til å passe inn i fellesskapet. Du må gå forsiktig frem, slik at du får tak i de riktige bitene til puslespillet.

- Vi klarte det som sagt i sommer, og også med Xabi Alonso og Luis Garcia før det. De fant seg raskt til rette.

Benitez vil for øvrig reise til Spania denne uken, for å besøke sin mor etter at faren døde sist onsdag. Pressen tror imidlertid at spanjolen vil trekke i de riktige trådene også under Spania-oppholdet, og Mirror hevder sågar at Benitez vurderer Tottenhams landslagsspiller Ledley King som et overraskende alternativ til ny stopper. Det blir i så fall ikke på billigsalg!

Gerrard – verdens syvende beste spiller
Barcelonas Ronaldinho ble som kjent kåret til ”FIFA World Player of the Year” – verdens beste spiller – under en galamiddag i Zürich i går kveld. Chelseas Frank Lampard kom på andreplass, mens Ronaldinhos lagkamerat Samuel Eto'o ble nummer tre.

Liverpools Steven Gerrard endte til slutt på 7.plass i FIFA-kåringen. De andre som var foran han på den eksklusive lista var Arsenals Thierry Henry, Inters Adriano og Milans Shevchenko.

Gerrard sanket for eksempel flere stemmer enn sine landsmenn David Beckham og Wayne Rooney.

Listen over de 20 beste spillerne i verden ser slik ut: Ronaldinho (Barcelona), Lampard (Chelsea), Eto'o (Barcelona), Henry (Arsenal), Adriano (Inter), Shevchenko (AC Milan), Gerrard (Liverpool), Kaka (AC Milan), Maldini (AC Milan), Drogba (Chelsea), Ballack (Bayern Munich), Ronaldo (Real Madrid), Zidane (Real Madrid), Ibrahimovic (Juventus), Deco (Barcelona), Riquelme (Villarreal), Robinho (Real Madrid), Beckham (Real Madrid), Rooney (Man Utd), C Ronaldo (Man Utd).