- CL-kveld på Anfield overgår alt

- Ingenting kan måle seg med en europacupkveld på Anfield. Selv ikke Santiago Bernabeu. Det slår Fernando Morientes fast før møtet med Benfica. Rafa tror på avansmenet.

Fernando Morientes sier før møtet med Benfica på onsdag at han drømmer om å vinne sin første Champions League-medalje med Liverpool i Paris i mai. Champions League er nemlig spanjolens favorittturnering. Han gikk til topps i turneringen med Real Madrid hele tre ganger, og kom også til finalen i Europas gjeveste klubbturnering under sitt låneopphold i Monaco.

- For meg er Champions League den gjeveste turneringen i verden. Den dagen jeg ankom Monaco så spillerne der på meg med store øyne fordi jeg hadde vunnet turneringen tre ganger. De så på meg som en stor spiller og en mer viktig person av den grunn. Jeg ble nesten betraktet som en kongelig, minnes Liverpool-spissen.

- Atmosfæren under kampene i Champions League er bedre enn atmosfæren under kampene i et VM-sluttspill. Når Liverpool slo Chelsea i semifinalen i fjor var trøkket helt utrolig. Det beste jeg noen gang har opplevd. Jeg husker jeg ringte hjem til min far etterpå og fortalte han at jeg aldri hadde opplevd maken. Han kontret med at jeg måtte huske at jeg hadde spilt for Real Madrid. Selvsagt var atmosfæren god i Madrid, men europacupkvelder på Anfield er noe helt unikt. Publikum klarer virkelig å løfte spillerne, forteller han.

- Benfica-trener Ronald Koeman var et av mine idoler som barn. Han var en spiller fra øverste hylle, og nå viser han at han er en av de beste trenerne i Europa. Men laget hans er ikke verdens beste, og vi tror vi kan slå dem, føyer han til.

Dersom Liverpool skal danke ut Benfica må de imidlertid finne veien til nettmaskene. Noe klubbens spisser virkelig har slitt med i de siste kampene. Morientes medgir at det i alle fall ikke skyldes mangel på forsøk.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har gjort flere mål. Peter Crouch og Djibril Cissé har hatt sine problemer også. Jeg er helt utslitt når kampene er ferdigspilt, så jeg vet at jeg jobber hardt for laget, og det er viktig at de andre spillerne er fornøyd med innsatsen din. I ligaen er alle forsvarerne veldig sterke rent fysisk, og de feller deg mye mer enn i andre europeiske ligaer. Dommerne tillater også mer enn i Spania, selv om jeg elsker engelsk fotball, forklarer spanjolen.

Rafa har tro på sine gutter
Rafael Benitez har tro på sitt mannskap før møtet med portugiserne. Det gjelder også spissene.

- Jeg tror ikke denne kampen blir spesielt vanskelig, og jeg har stor tillit til mine spillere. Jeg har selvtillit nok til å tro at dersom Benfica skulle få ett mål, skal vi likevel klare å gjøre tre og gå videre. Jeg så ingenting i Lisboa som vi ikke kan håndtere på Anfield, proklamerer han.