- Det blir en tøff kamp

Både Rafael Benitez og Craig Bellamy forventer en tøff kamp på Ewood Park i ettermiddag. Duoen tror Blackburn er ivrige etter å slå tilbake etter stortapet for Arsenal.

Liverpool er ubeseiret i de syv siste Premier League-kampene, og har ikke sluppet inn ett eneste mål på disse. De røde er formlaget over alle i den engelske toppdivisjonen. I ettermiddag møter de et Blackburn i fritt fall. Etter 2-6 for Arsenal på lørdag har Rovers nedrykksspøkelset truende nær innpå seg.

Da lagene møttes i oktober klarte Blackburn noe de fleste andre ikke har klart denne sesongen, nemlig å stjele med seg ett poeng hjem fra Anfield. Benny McCarthy sendte de blåhvite i føringen, mens Craig Bellamy utlignet mot gamleklubben. I de ni ligakampene Rovers har spilt siden den gang, har de bare vunnet to – hjemme mot Fulham og borte mot Reading.

I fjor vant Liverpool 1-0 over Blackburn på Ewood Park, etter en scoring av Robbie Fowler.

Rafael Benitez mener at årsaken til Liverpools opptur i de siste kampene ligger i økt selvtillit.

- Vi vet vi har slått lag i feil ende av tabellen, men vi har fortsatt hjemmekamper mot Arsenal, Chelsea og Manchester United til gode. Vi bygger opp selvtilliten vår nå. Når vi tapte mot topplagene på bortebane, snakket alle om hvor dårlig det var stelt med oss. Vi har spilt mange kamper uten å slippe inn mål nå, og det viser at hele laget spiller bra. Vi har balanse i laget, og slipper ikke til våre motstandere.

Benitez mener ellers at Blackburns svake form den siste tiden kan tilskrives deres deltagelse i UEFA-cupen.

- Det er vanskelig for et lag med en liten spillertropp å spille både i Premier League og i alle cupene. Jeg har erfaring med hvordan det er i Champions League, og det er ikke enkelt for spillerne.

Manageren tror imidlertid at Rovers uansett vil yte god motstand i ettermiddag. Han har fortalt spillerne at de skal glemme at hjemmelaget ligger utsatt til på tabellen, da han mener de har et mye bedre mannskap enn tabellsituasjonen tilsier.

- Dete blir en tøff kamp mot et godt lag med en god manager i Mark Hughes. Jeg tenker imidlertid bare på Liverpool, og jeg er fornøyd med mitt lags form.

Motivert Bellamy
Dersom Craig Bellamy rister av seg smellen han fikk i leggen mot Watford, er han topp motivert til å spille mot gamle lagkamerater i ettermiddag.

- Bellamy har spilt virkelig bra for oss i det siste, og dersom han spiller håper jeg han vil score for oss, sier manager Benitez.

Selv forventer Liverpool-spissen at hans gamle lagkamerater ivrer etter å slå tilbake etter 2-6 for Arsenal for noen dager siden. Han forventer også å få Judas-tilrop fra tribunene.

- Jeg ble pepet ut av bortefansen da Blackburn kom til Anfield i oktober, men slik er fotballen. Når du har reist fra en klubb, forventer du at slikt skjer. For å være ærlig, så var Rovers-fansen supre mot meg mens jeg var i klubben, så jeg har ingen problemer med at de piper meg ut nå som jeg spiller for Liverpool, uttaler Bellamy til Liverpool Echo i dag.

- Blackburn tapte stort på lørdag, men jeg vet hvordan Mark Hughes er, og han vil sørge for at de slår tilbake. Vi må spille opp mot vårt beste for å vinne denne kampen. De har en meget god manager og gode trenere. Det vet jeg av erfaring. Selv synes jeg at jeg hjalp Blackburn mye i fjor. Jeg forlot klubben uten at det var noen sure miner, fordi jeg spilte bra for dem. De visste jeg ikke kunne takke nei til Liverpool når jeg fikk sjansen.

Etter fire mål på fire ligkamper, begynner det virkelig å løsne for waliseren i helrødt nå.

- Jeg har hele tiden ønsket å gjøre mål på Anfield, og mot Watford fikk jeg lønn for å ha vært tålmodig. Nå ønsker jeg å bygge videre på dette og vår gode form.

Alonso forbanner den dårlige starten
Etter Liverpools gode form den siste tiden, ser Xabi Alonso tilbake på den dårlige starten på sesongen med stor anger. Liverpool har ikke sluppet inn mål i ligaen etter tapet for Arsenal tidlig i november, men spanjolen er frustrert over avstanden opp til Manchester United og Chelsea.

- Slik som vi spiller nå, er det vanskelig å forstå hvordan vi kunne starte sesongen så svakt. Det er frustrerende og skuffende å tenke på hva vi kunne ha oppnådd om vi hadde begynt litt bedre. Den svake starten har kostet oss dyrt. Nå satser vi på å vinne hver kamp, og vise hva vi er kapable til. Vi får bare se hva det holder til når sesongen er slutt.

- Det gir oss mye selvtillit å vite at vi nesten ikke slipper inn mål. Vi forsvarer oss bra for tiden, og det vil vi ta med oss inn i Blackburn-kampen, uttaler Alonso før dagens match.