- Fantastisk følelse å være her

Dirk Kuyt om drømmeovergangen til Liverpool. Steve Finnan tvilsom til morgendagens kamp.

26-årige Dirk Kuyt signerte i dag en fireårskontrakt og fullførte overgangen til Liverpool. Den nederlandske toppscoreren beskrev overgangen som en drøm. På pressekonferansen sa han følgende om sin nye klubb:

- Liverpool er en fantastisk klubb med en stolt historie. Det er rett og slett en drøm å kunne signere for dem. Til tross for at andre engelske klubber viste interesse gav Liverpool meg hele tiden en spesiell følelse. Jeg ønsket å spille for dem. Jeg har hele tiden sagt at jeg kun ville forlate Feyenoord for Liverpool. Jeg er derfor veldig glad for å være her.



Kuyt sier han har fulgt Liverpool i alle de store finalene de siste årene og beskriver det som en stor ære å få kle seg i den røde drakta.

- Det er en stor ære å spille for Liverpool. Jeg har sett mange av klubbens kamper på TV hjemme i Nederland. Jeg husker ikke minst Champions League finalen – en helt "crazy" kamp. Det var en stor kveld for Liverpool og jeg så også finalen i FA-Cupen og UEFA-Cup finalen i 2001. Det ville være å lyve og si at jeg har fulgt dem siden jeg var to år gammel. Men dette er en spesiell klubb med en spesiell historie. Jeg har vært en stor beundrer av Liverpool.

Med nummer 18 på ryggen håper Kuyt selvsagt å starte tilbakebetalingen med å score mange mål for sin nye arbeidsgiver. Han er imidlertid diplomatisk på spørsmål hvor mange han regner med å putte.

- Jeg vil ikke stå her og si at jeg skal score 20 eller 30 mål denne sesongen. Det viktige er at laget vinner kamper og trofeer. Han legger til at han både kan score og være tilrettelegger. Dirk Kuyt avslutter med å si at han ikke føler press med tanke på mål i de neste kampene.

Finnan tvilsom mot Sheffield
Steve Finnan er tvilsom til kampen mot Sheffield United i morgen. Iren spilte landskamp i midtuken, men har fått kjenning med en liten skade og kan kanskje ikke spille i seriestarten. Jan Kromkamp er på standby dersom høyrebacken må kaste inn håndkleet.